• Mirović: Nova sportska hala u Crepaji u funkciji u naredna dva meseca

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na izgradnji i rekonstrukciji ulica na teritoriji opština Opovo i Kovačica, kao i završne radove na izgradnji sportske hale u Crepaji.

  „Prema izjavama izvođača radova, ostaje da se postavi parket i uradi još deo radova iz završne faze tako da ćemo u naredna dva meseca imati halu u kojoj se prema standardima mogu odigravati utakmice u svim sportovima. Ovo je još jedan projekat koji će omogućiti kvalitetnije uslove za rekreativno i profesionalno bavljenje sportom, kao i razvoj školskog sporta“, izjavio je Mirović.

  Za finansiranje druge faze projekta izgradnje hale u Crepaji Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine opredelila gotovo 229,3 miliona dinara.

  Reč je o sportskoj hali površine 2.040 kvadratnih metara, za 270 gledalaca, koja je nadograđena na objekat Osnovne škole „Sava Žebeljan“. U delu tople veze sa školom biće postavljena nova krovna konstrukcija i nove krovne obloge.

  Pokrajinska vlada je za rekonstrukciju i rehabilitaciju 18 ulica na teritoriji opština Kovačica i Opovo, u dužini oko sedam kilometara, izdvojila ukupno 80 miliona dinara. Reč je o ulicama u naseljenim mestima Debeljača, Crepaja, Padina, Kovačica, Baranda, Sefkerin, Sakule i Opovo.

  „U više od 30 gradova i opština traje rekonstrukcija lokalnih saobraćajnica. Radimo u rokovima i prema kvalitetu i standardu, a na terenu sam video zadovoljne građane“, izjavio je Mirović.

  Predsednik Opštine Kovačica Jaroslav Hrubik rekao je da se projekti na teritoriji te opštine realizuju zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade.

  „Primer su projekti u oblastima saobraćajne infrastrukture i sporta. Ove jeseni planiramo realizaciju infrastrukturnih projekata u svim naseljenim mestima opštine Kovačica“, naveo je Hrubik.

  Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov izjavio je da je rekonstrukcija i rehabilitacija ulica jedan od prioriteta te opštine.

  „Naša opština ima ograničena finansijska sredstva i bez podrške Pokrajinske vlade mi ne bismo mogli da realizujemo investicije“, istakao je Markov.

  Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

  Za finansiranje druge faze projekta izgradnje hale u Crepaji Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine opredelila gotovo 229,3 miliona dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.