• Modna dizajnerka pančevka Nataša Šarić dobitnica prestižne nagrade BIG SEE fashion award

  Modna dizajnerka, pančevka, Nataša Šarić, dobitnica je prestižne Evropske nagrade „BIG SEE fashion award“, u oblasti modne industrije i dizajna za svoju najnoviju kolekciju košulja pod nazivom „NA.ŠA. SHIRT“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Modna dizajnerka pančevka Nataša Šarić dobitnica prestižne nagrade BIG SEE fashion award
  Foto: Đorđe Tomić

  Ovo značajno priznanje dodeljuje se pojedincima koji svojim radom pomeraju granice u stvaralaštvu i inspirišu. Upravo Nataša Šarić, to radi, uspešno, već gotovo tri decenije.

  Nakon zapažene izložbe i revije  “NAŠA shirt” na Belgrade Fashion Week-u usledila je nominacija za nagradu.

  “ Izuzetno sam počastvovana ljubaznim pozivom i nominacijom za nagradu BIG SEE Fashion award ( Ljubljana/Slovenija)  da svoj projekat predstavim na ovoj kulturnoj manifestaciji, najvećoj za Jugoistočnu Evropu. Zahvaljujući činjenici da su najkompetentniji u art sferi izražavanja i stvaralaštva u potpunosti podelili moj pristup, dodeljena mi je nagrada BIG SEE Fashion Award, a ušla sam i u najuži izbor za GRAND PRIX Festivala. Smatram da je ovo ne samo promocija jednog identiteta – autorskog već i  nacionalnog, kulturnog za naš grad i zemlju i čini da čuvamo rejting svoga krova.“- kaže za 013info Nataša Šarić.

  NAŠA košulja proizašla je iz svih elemenata koje koristi u svom dizajnu, kreiranju i koji čine Natašin dugogodišnji autorski izraz . Ipak, kaže, predstavlja nešto novo i drugačije, a opet nosivo i krajnje funkcionalno.

  „Košulju kao odevni predmet tretiram kao skulpturu, sa puno skulpturalnih formi i detalja, i kao u svakom likovnom delu, gledam da detalj podržava celinu i da celina podržava detalj. NAŠA košulju izrađujem u malim serijama, Ono na čemu studiozno i pažljivo radim, je i odabir materijala. Uglavnom koristim prirodne materijale, ali i kombinujem prirodne sa hyteck dodajući treću dimenziju, različito ih tretiram u zavisnosti od same konstrukcije košulje. S druge strane, testiram granice konvencionalnih pravila koja važe za ovaj deo odeće, razigravam ga, širim, stapam sa drugim elementima, otvarajući mogućnost njene transfromacije od klasičnog modnog predmeta u umetnički objekat. NAŠA košulja sublimira moj dosadašnji modni opus, umetnička traganja i zanatsko istraživanje i predstavlja celokupno moje umeće, dar i imaginaciju u toj odevnoj formi.“

   

  Nataša Šarić je dobitnica brojnih priznanja i nagrada za svoj rad:

  1997- nagrada za najbolju kolekciju na festivalu mode u Ljubljani/Slovenija

  1998-nagrada(zlatna zvezda) za kostim na festivalu mode u Banja Luci/Bosna i Hercegovina

  1998-Srebrna košuta,najbolja kolekcija Medjunarodnog sajma mode u Beogradu

  1999-Srebrna Košuta,najbolja kolekcija Medjunarodnog sajma mode u Beogradu

  2004-zlatna medalja za najbolji navijački rekvizit na Olimpijadi u Atini(dodeljena od Japanskog olimpijskog komiteta)

  2004-nagrada za najbolju reviju na Beogradskom Fashion Week-u

  2006-nagrada za najbolju kolekciju na Beogradskom Fashion week-u

  2006-nagrada „101 umetnost i prostor“ za 2006god u Veroni zajedno sa umetnicima Kristijanom Gaspari i Nenadom Boharevicem

  2009-Nagrada za najbolju kolekciju na Fashion Selection-u za modnu kucu Passage

  2016-nagrada Tesline fondacije Srbija i Tesline naucne fondacije iz Filadelfije za izuzetan doprinos i promociju lika,dela i vizije Nikole Tesle

  Dodeljena joj je, 2006. godine, i Novembarska nagrada grada Pančeva za izuzetan doprinos kulturi i umetnosti

  „Talenat, individualnost u umetničkom izrazu, kao i temeljan i konstruktivan rad vode ka malim uspesima koji, vremenom, prerastu u veliki uspeh i prepoznatljivost. To je put ka stvaranju brenda.Treba biti hrabar, imati volju, želju i nadasve ljubav i uprkos svemu sledite svoju ideju“- poručuje naša sugrađanka, koja živi i radi u Beogradu.

  Foto: Đorđe Tomić

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Svetski dan borbe protiv side obeležen i u Pančevu

  Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side (KOMPAS) i ove godine zanimljivim, ali i edukativnim programom tokom čitavog dana obeležava 1. decembar, Svetski dan borbe protiv side.

  Pančevo: Inicijativa za očuvanje Vajfertove pivare

  Inicijativa za očuvanje Vajfertove pivare u Pančevu pokrenuta je od strane nekoliko pančevačkih udruženja, sa idejom da skrenu pažnju javnosti na stanje u kojem se nalazi Vajfertova pivara stara 301 godinu.