• Na novom web sajtu podelite svoja iskustva o tome koliko kvalitetno rade pojedine institucije

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U okviru projekta WeBER 2.0 pokrenuta je web stranica – Pratimo reformuOva stranica omogućava da pratimo i ocenjujemo pružanje javnih usluga u Srbiji.

  – Pozivamo sugrađane i sugrađanke da posete web sajt https://www.pratimoreformu.rs/, gde mogu da podele svoja iskustva i ostave povratnu informaciju o tome koliko kvalitetno rade pojedine institucije, koliko su zadovoljni ili nezadovoljni odnosom prema strankama, šta im tačno smeta a šta im se dopada, saopšteno je iz SINHRO hub-a.

   

  Svi smo se nekada nervirali zbog iskustva sa javnim uslugama, svakom je ponekad falio taj jedan papir i svi smo nekada (pre)dugo čekali u redu. To ne mora da bude tako – uprava je tu da služi za nas i tiče se svih nas.

   

  – Ovo je naš način pritiska da bi se poboljšala javna upravu – što više budemo učestvovali, to će biti veći pritisak da se uprava promeni na bolje – i da svi budemo zadovoljniji, dodaju oni.

   

  „Centar za edukaciju I transparentnost – CETRA „ i „Sinhro hub“ u narednih 9 meseci sprovode projekat “Premošćivanje jaza – za poboljšane javne usluge i promociju reforme javne uprave u gradu Pančevu”.

   

  Proces praćenja reforme državne uprave od strane organizacija civilnog društva i šire javnosti u velikoj meri usmeren je na državnom nivou, dok je reforma lokalne samouprave, koja je bliža građanima, gotovo potpuno zanemarena.

   

  – Na jesen ćemo pozvati sugrađanke i sugrađane da direktno učestvuju u proceni kvaliteta rada i usluga koje im se pružaju, da li mogu da zadovolje svoje svakodnevne potrebe na kvalitetan način i šta može lokalna samouprava da promeni kako bi bila više na usluzi građana, dodaju iz SINHRO hub-a.

   

   

  Ova stranica omogućava da pratimo i ocenjujemo pružanje javnih usluga u Srbiji.

  •  

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]