• Načelnik dečjeg internog odeljenja pančevačke Bolnice: Adolescenti najčešće oboljevaju, bilo i zaražene novorođenčadi

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Načelnik dečjeg internog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu rekao je da od kovid19 infekcije najčešće oboljevaju adolescenti, ali i da su imali i zaraženu novorođenčad.

  On je za TV Pančevo precizirao da adolescenti najčešće oboljevaju zato što su oni najviše izloženi infekciji, jer se najviše se kreću, druže, idu po kafićima, posećuju zabave i skupove.

  „Kod adolescenata, pacijenata od 14, 15, 16 godina moguće su ozbiljne komplikacije. Na sreću one su relativno retke. Najčešća i najteža je komplikacija kavasaki lajk sindrom, koji zahvata krvne sudove i srce. Tu dođe do oštećenja koronarnih krvnih sudova i srca i može doći i do trajnog invaliditeta“, navodi Prodanović i dodaje da to jeste retko, ali da se dešava.

  Ističe da ako se ne prepozna na veme i ako se ne reaguje može doći do ozbiljnih posledica.

  „Imali smo jednu bebu koju smo uputili u bolnicu Dr Dragiša Mišović koja je bila visoko febrilna i kovid pozitivna“, navodi doktor.

   

  Načelnik dečjeg internog odeljenja Opšte bolnice u Pančevu rekao je da od kovid19 infekcije najčešće oboljevaju adolescenti, ali i da su imali i zaraženu novorođenčad.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.