• Nagrada i pohvla za Pančevce na Zmajevim dečjim igrama

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Mladi Pančevac Jovan Perić dobitnik je treće nagrade na jubilarnim 65. Zmajevim dečjim igarama, dok je Petra Nišević za svoj rad dobila pohvalu.

  Jovan je polaznik škole slikanja, vajanja, crtanja i ostalih likovnih tehnika Atelje – Mali genije, kod mentorke Ivane Filipović Markez, urednice programa vizuelnih umetnosti Galerije Savremene umetnosti Pančeva. Rad ovog šesnaestogodišnjaka predstavljen je na Izložbi likovnih radova dece Srbije “ILUSTRACIJA LITERARNIH DELA”.

  Na ovoj izložbi priznanje je dobila i Petra Nišević četrnaestogodišnjakinja koja pohađa Likovnu sekciju “Čarobni svet crtanja“ u Pančevu, kod ilustarora i karikaturiste Nikole Dragaša.

  Petra je od četvoročlanog žirija dobila pohvalu za svoj rad.

  Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 1.764 rada iz 72 ustanove, a žiri je za izlaganje odabrao 238 radova.

  Opera za decu i svečano otvaranje izložbe održalo se u sredu, 8. juna sa početkom u 18 časova, u Kulturnoj Stanici Liman, Kreativni distrikt ( Bulevar Despota Stefana 5).

   

  Mladi Pančevac Jovan Perić dobitnik je treće nagrade na jubilarnim 65. Zmajevim dečjim igarama, dok je Petra Nišević za svoj rad dobila pohvalu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.