• PANČEVO: Ako vam je dete u privatnom vrtiću prijavite se za gradski novac

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U budžetu Pančeva opredeljeno je ukupno 8 miliona dinara na koje mogu da računaju roditelji čiji su mališani ostali ispod crte pri upisu u Predškolsku ustanovu “Dečija radost”.

  Gradsko veće je prihvatilo Odluku po kojoj će roditelji tridesetoro dece sa liste čekanja biti u prilici da dobiju mesečnu gradsku subveniciju do 80 odsto cene odnosno do 22 i po hiljade dinara mesečno za trošak boravka dece u registrovanim privatnim vrtićima. Odluka će stupiti na snagu pošto je usvoji skupština grada Pančeva.

  U Pančevu nema registrovanih privatnih vrtića, a stotinu dece je ostalo ispod crte kada su roditelji mališane upisivali u gradsku Predškolsku ustanovu “Dečja radost”.

  Roditelji koji će moći da se prijave za ovu gradsku subvenciju moraće da prikažu potvrdu da je njihovo dete na listi čekanja kod “Dečje radosti” ili vrtićima po naseljenim mestima na teritoriji Grada Pančeva, kao i potvrdu privatne predškolske ustanove da se dete može upisati u nju.

  Roditelji će morati da dokažu da imaju boravište u Pančevu, svejedno da li su domaći, stranci, izbeglice ili raseljeni.

   

   

  U budžetu Pančeva opredeljeno je ukupno 8 miliona dinara na koje mogu da računaju roditelji čiji su mališani ostali ispod crte pri upisu u Predškolsku ustanovu “Dečija radost”. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.