• PANČEVO: Četrdeset domaćinstava od grada dobilo po 50000 dinara za gasni priključak

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Četdeset pančevačkih domaćinstava dobilo je pomoć od po 50 000 dinara za priključenje na gasnu mrežu u okviru programa budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Pančeva za 2017. godinu. Rok za sprovođenje ovog programa je bio 15. decembar, ali je interesovanje građana bilo veliko, pa je 2 miliona dinara namenjenih sufinansiranju troškova gasnog priključka utrošeno pre roka.

  – Želim da obavestim sve građane da je javni poziv završen, jer je utrošeno svih 2.000.000 dinara rezervisanih za ovu namenu. Veoma mi je drago zbog toga, jer su sredstva utrošena i pre krajnjeg roka, a to znači da je ova mera značajna za naše građane. S obzirom na to da je glavni cilj ove mere poboljšanje kvaliteta vazduha u našem gradu, a to ne može da se postigne za jednu godinu, već je potreban kontinuitet, ova pozicija će se naći i u Budžetu za 2018. godinu i potrudićemo se da izdvojimo veća sredstva u odnosu na ovu godinu, rekla je Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine.

  .

   

  Četdeset pančevačkih domaćinstava dobilo je pomoć od po 50 000 dinara za priključenje na gasnu mrežu u okviru programa budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Pančeva za 2017. godinu. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.