• Pančevo: Direkcija i GSA će raditi isto, a naplaćivaće kroz cenovnik

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Od 1. decembra gradska JP Direkcija i JP Gradska stambena agencija neće biti finansirani kao indirektni budžetski korisnici, jer je taj model zakonom ukinut.

  Dan pošto je Skupština Grada Pančeva donela niz odluka kojima se uređuje nov način plaćanja poslova koje će obavljati Direkcija i GSA, član Gradskog veća Aleksandar Stevanović i direktorke ova dva gradska preduzeća, Direkcije – Maja Vitman i GSA – Zdenka Jokić, obratili su se javnosti.

  Kako je naglašeno, Direkcija, iako će sa osnovnom arhitektonskom delatnošću obavljati opšte javne poslove upravljanja putevima i održavanja javne rasvete, imaće i 23 dodatne delatnosti. Dok će GSA nastaviti nastaviti da u ime grada prodaje usluge od javnog interesa u oblasti stanovanja.

  Grad i njegova dva preduzeća već u decembru međusobne odnose definisaće preko cenovnika koji je prihvatila Skupština grada. A izraženo je očekivanje da će posle rada u decembru na ovaj način ista vrsta poslovanja biti produžena i u 2017. godini.

  Kako su istakle direktorke, broj zaposlenih u Direkciji i GSA se uvođenjem novog načina rada neće smanjiti. U GSA nastaviće da radi 25 zaposlenih, a u Direkciji njih 93.

  Aleksandar Stevanović je ovom prilikom naglasio da je cilj bio da se sa što manje promena rad Direkcije i GSA prilagodi novom zakonskom okviru, što je uz veliko zalaganje radne grupe uspešno i urađeno.

  Od 1. decembra gradska JP Direkcija i JP Gradska stambena agencija neće biti finansirani kao indirektni budžetski korisnici, jer je taj model zakonom ukinut.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.