• Pančevo: Dodela prizanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi

  Crveni krst Pančevo, kao i ranijih godina, organizuje svečanu dodelu priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima koji su pružili ruku za život i krv dali 35, 50, 75 i 100 puta. Svečanost će se održati u utorak, 28. novembra,  u 19:00 časova u maloj sali Gradske uprave, na I spratu.Tom prilikom će biti uručene i plakete „Široko […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pančevo: Dodela prizanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi
  Foto: Pixabay

  Crveni krst Pančevo, kao i ranijih godina, organizuje svečanu dodelu priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima koji su pružili ruku za život i krv dali 35, 50, 75 i 100 puta.
  Svečanost će se održati u utorak, 28. novembra,  u 19:00 časova u maloj sali Gradske uprave, na I spratu.
  Tom prilikom će biti uručene i plakete „Široko srce“ koje se dodeljuju za doprinos i postignute rezultate ostvarene u promovisanju dobrovoljnog davalaštva krvi u prethodnom periodu.

  Plakete će biti uručene medijskoj kući Radio televiziji Pančevo za izuzetan doprinos novinara i novinarki na angažovanju i pružanju dragocenih informacije široj javnosti koje se tiču dobrovoljnog davalaštva krvi.
  Za doprinos prilikom organizovanja i učestvovanja u akcijama doborovoljnog davanja krvi plaketa „Široko srce“ će biti dodeljena Kompaniji Gazprom energoholding Serbia, Mesnoj zajednici Kačarevo, Gimnaziji “Uroš Predić” Pančevo i Udruženju obolelih od multiplog mijeloma Srbije.

   „Crveni krst Pančevo želi da izrazi svoju zahvalnost i istaknu izuzetno značajan doprinos kako pojedinaca tako i kolektiva i organizacija, koji su svojim angažovanjem doprineli u organizovanju, promovisanju i učestvovanju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Činjenica je da je raniji period obeležila konstantna potreba za povećanjem broja dobrovoljnih davaoca krvi kao i na ukazivanje na značaj dobrovoljnog davalaštva, da su rezerve jedinica krvi često bile na izrazito niskom nivou, što je uticalo na celokupni zdravstveni sistem kao i na otežano lečenje obolelih i od drugih bolesti.
  Dobrovoljni davaoci krvi su heroji koji su spasili živote mnogih ljudi, tim povodom Crveni ksrt Pančevo želi na skroman i dostojanstven način da se zahvali svima koji su pomogli organizovanje i podstakli naše sugrađane i sugrađanke da dajući krv podrže redovne akcije prikupljanja krvi“- navodi se u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]