• PANČEVO: Kompletirana muzejska železnička kompozicija na Tamišu

  U ponedeljak 13. maja na Tamiškom keju Klub ljubitelja železnice „Pančevo“ je u saradnji sa Gradom Pančevom i nadležnim institucijama organizovao drugu fazu transporta i postavljanja muzejske parne lokomotive na novopostavljeni kolosek na platou nekadašnje železničke stanice na Tamišu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Kompletirana muzejska železnička kompozicija na Tamišu
  Foto: 013info

  Operacija transporta počela je u ranim jutarnjim satima kada je lokomotiva uz posebnu mehanizaciju prvo bila utovarena na specijalni šleper, a zatim i prevezena u neposrednu blizinu železničkog koloseka sa novopostavljenom muzejskom kompozicijom gde je specijalnim autodizalicama postavljena na svoje konačno mesto. 

  Ovim je finalizovana operacija koja je započeta još krajem prošle godine, a koja je zbog loših vremenskih uslova i nepovoljne građevinske situacije na terenu morala da bude prolongirana za maj mesec kada su se stekli svi uslovi da ona bude uspešno realizovana. Ovu akciju je pomogao grad Pančevo sa svojim nadležnim institucijama kao i firme „DM Mont“ iz Kačareva i „Transkop“ iz Pančeva koje su obezbedili svu potrebnu mehanizaciju. 

  Foto: 013info

  U narednim nedeljama se očekuje i početak radova na fasadi same stanične zgrade, a zatim i postavljanje rasvete, nakon čega će grad Pančevo dobiti svoj novi muzejski kutak na otvorenom i mesto gde će se u jednom predivnom ambijentu okupljati građani, a posebno mališani. 

  Foto: 013info

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo