• PANČEVO: LFP otvara konkurs „Naš kraj, naša ideja“ – million dinara za lokalne inicijative

  Lokalna fondacija LFP organizuje četvrti konkurs Naš kraj, naša ideja! kako bi finansijski podržala građanske i komšijske inicijative na čitavoj teritoriji grada i naseljenih mesta Pančeva.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: LFP otvara konkurs „Naš kraj, naša ideja“ – million dinara za lokalne inicijative
  LFP

  Konkurs je namenjen onima koji imaju kreativnu ideju kako da poboljšaju Pančevo, srede komšiluk, reše neki lokalni problem, edukuju zajednicu…

  – Podržavamo ljude koji su udruženi i imaju želju da na neki način poboljšaju svoju ulicu, kraj, zajednicu i mesto u kojem žive. Verujemo da mnogi naši sugrađani i komšije tačno znaju šta i na koji način može da se popravi i ulepša u njihovom okruženju, koje bi aktivnosti njima bile značajne i zanimljive – i da imaju konkretne ideje da ove pozitivne promene sprovedu u delo, navode iz Lokalne fondacije.

  Inicijative koje LFP podržava kroz ovaj program nisu tematski ograničene, mogu se realizovati u oblastima kao što su kultura, obrazovanje, umetnost, ravnopravnost, ljudska prava, unapređenje i zaštita životne sredine, javno zdravlje, informisanje zajednice, i sve druge koje kao važne odredi sama zajednica.

  Na konkurs mogu da se prijave udruženja građana, neformalne grupe i stambene zajednice.

  Ukupan fond konkursa je 1.000.000 dinara, a maksimalni iznos donacije koji će biti dodeljen pojedinačnim inicijativama iznosi od 80.000,00 do 140.000,00 dinara.

  Prijave na sajt LFP-a mogu se slati najkasnije do 16. juna, do 23:59 časova.

  Kako je pojašnjeno, tokom izbora inicijativa vodiće se računa o tome da inicijative dolaze iz različitih delova grada (urbana naselja i naseljena mesta), kao i one koje predlažu i sprovode nove i inovativne pristupe u zajedničkom delovanju.

  LFP se bavi filantropijom i podrškom komšijskim i građanskim akcijama. Kroz donacije stvara fond iz kojeg podržava inicijative i njihove projekte.

  – Na taj način ljudi prave pozitivne promene u svojoj lokalnoj sredini, doniran novac se vraća u zajednicu i stalno kruži, a dobrobiti tog procesa osećaju svi građani i građanke Pančeva, saopštava LFP.

  Aktivnost se sprovodi kao deo projekta „Za snažnije građansko društvo“, koji sprovodi PartnersGlobal uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Vlade Švajcarske putem Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo