• PANČEVO: Male zalihe krvi – vanredna akcija DDK u subotu

  U subotu, 22. juna, u od 10 do 13 časova u ulici Miloša Obrenovića br. 1, na platou ispred Policijske uprave Pančevo, biće postavljen Transfuziomobil, namensko pokretno vozilo za prikupljanje krvi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Male zalihe krvi – vanredna akcija DDK u subotu
  Foto: Pixabay

  Zbog izuzetno malih zaliha krvi, karakterističnih za letnji period, i zbog velike potrebe da se obratimo javnosti, građankama i građanima sa molbom da daju krv, sa istim zahtevom smo se obratili i PU Pančevo te je na našu molbu poslat poziv i svim policijskim službenicima da se odazovu ovoj akciji, jer svaka jedinica krvi biće najdragocenija lek u ovom trenutku, navodi Crveni krst Pančevo u saopštenju.

  U proteklom period zalihe krvi su bile dovoljne, međutim, zbog smanjenog broja davalaca i zalihe su se smanjile. Dnevne potrebe krvi su veće nego što se obezbedi na dnevnom nivou. Na žalost, u Vojvodini se prikupi oko 100 jedinica krvi dnevno, dok su potrebe oko 220-250 jedinica i to nikako nije dovoljno da se pokriju sve bolnice u Vojvodini, time ni potrebe Opše bolnice Pančevo.

  Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju sve zdrave osobe, starosti od 18 do 65 godina. U našoj zemlji muškarci mogu dati krvi svakih 12, a žene svakih 16 nedelja. Nedostaju sve krvne grupe, bez obzira na RH faktor, sa najvećim akcentom na A i O krvnu grupu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Meštani Bavaništa protiv prodaje šume na obodu sela

  Meštani Bavaništa protive se prodaji šume na 42 hektara, koja se nalazi na obodu njihovog sela, jer strahuju da bi novi vlasnik mogao da je poseče, pa bi oni ostali bez korisne zaštite od vetra, […]