• PANČEVO: „Maslenica“ 17. marta u Apolu

  Tradicionalna manifestacija „Maslenica – Bela nedelja“ po deseti put biće održana u nedelju, 17. marta u 17 časova u Dvorani Apolo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: „Maslenica“ 17. marta u Apolu

  – To je praznik koji je u vezi sa pripremom za uskršnji post. Meso se ne jede, a pretežno se konzumira sve na bazi mlečnih proizvoda. To je tradicija koja vuče korene još iz staroslovenkog vremena. Ispraćamo zimu i dočekujemo proleće. Kao i svake godine, uz pomoć KUD-a „Stanko Paunović“ i Ansambla Romaška predstavićemo tradicionalne igre ovog praznika, navode organizatori.

  Takođe, gosti će moći da uživaju u igrama Čeha iz Kruščice „Češka beseda „kao i u recitacijama najmlađih iz ovog udruženja. Predstaviće se i članice mažoret kluba „Lavice“ iz Bavaništa koje su sa svojom nastavnicom ruskog pripremile recitacije.

  Uz kulturni program, posetioce očekuju igre zabave – vuča konopca, skakanje u džakovima i druge.

  – Biraćemo najukusniju palačinku. Svi naši gosti i učesnici treba da donesu palačinke ili krofne. Donošenjem ovih poslastica „plaća se ulaz“ jer nas na kraju očekuju druženje i posluženje, ali i  naša omiljena igra, a to je JOKER palančinka. Ko nju pojede,  dobiće nagradu.

  Organizatori događaja su udruženje Rusa i njihovih potomaka „Romaška“, uz podršku Doma omladine , KUD-a „Stanko Paunović“ NIS RNP, Kordinacionog saveta Ruskih sunarodnika u Srbiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]