• PANČEVO: Nagrađeni najbolji učenici u poznavanju saobraćaja

  Tatjana Božić, član Gradsko veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje uručila je u četvrtak, 25. januara, nagrade učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima u poznavanju saobraćaja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Nagrađeni najbolji učenici u poznavanju saobraćaja
  Foto: 013info

  Kako je navedeno na gradskom sajtu, pobednici, osam đaka Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Omoljice su dobili po bicikl od grada Pančeva i Komiteta za bezbednost grada Pančeva.

  „Grad Pančevo i Komitet za bezbednost grada Pančeva već tradicionalno nagrađuju najbolje učenike koji su osvojili prestižna mesta na takmičenju ,,Šta znaš o saobraćaju“. Godinama unazad deci obezbeđujemo bicikle i to nije samo nagrada, već i obaveza da budu promoteri saobraćajne kulture. Mi na taj način želimo da podstaknemo ostalu decu iz drugih škola da aktivno učestvuju i osvajaju prestižne nagrade. Ove godine je 8 učenika OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice osvojilo nagrade i dodelićemo im bicikle. Takođe ćemo ih obavezati da svoja znanja u vezi sa saobraćajnom kulturom prenesu na ostale učenike, ali i roditelje i zaposlene. Zahvaljujem se i nastavniku koji svake godine sa svojom ekipom postiže značajne uspehe. Inače, nastavnik Miodrag Tasić svake godine vrlo uspešno sa svojim učenicima osvaja nagrade. Na 36. Evropskom takmičenju od 20 zemalja njegova ekipa je osvojila prvo mesto, kao i u konkureniciji od 28 ekipa iz regiona. Ovaj uspeh ne sme da ostane nezapažen, zato Grad uvek stoji iza toga da nagradi, podrži i podstakne inzvaredni rad“ izjavila je Tatjana Božić.

  Vanja Činč, Nena Božić, Lazar Đukanovi i Aleksa Vulin su osvojili prvo mesto na Evropskom takmičenju ,,Šta znaš o saobraćaju“, a Hana Ćirić, Neda Tajgić, Veljko Panić i Ognjen Ilić su drugoplasirani. Nagrađeni učenici su istakli da im nagrada mnogo znači, jer će moći da nastave dalje da vežbaju, da se usavršavaju i napreduju.

  Nastavnik Miodrag Tasić je naglasio da je ovo takmičenje veoma važno zbog edukacije dece, jer su oni po statistici najugroženija populaciona grupa u saobraćaju i zahvalio se predstavnicima Grada što su prepoznali rad i trud i što pružaju nesebičnu podršku.

  Grad Pančevo će i naredne godine nastaviti sa ovakvim akcijama kojima se utiče na povećanje bezbednosti u saobraćaju, pre svega dece i mladih.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo