• PANČEVO: Niz događaja posvećenih najmlađima povodom Svetskog dana deteta

  Uoči Svetskog dana deteta, koji se obeležava 20. novembra, grad Pančevo u saradnji s Kulturnim centrom Pančeva organizuje niz događaja posvećenih najmlađima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Niz događaja posvećenih najmlađima povodom Svetskog dana deteta
  Foto: Pixabay

  Na platou ispred Kulturnog centra Pančeva, 20. novembra, od 10:00 do 12:00 časova, deca uzrasta 7+ imaće priliku učestvovati u radionicama pod nazivom „CIRKUS ZA SVE“, koje će voditi Kreativni Pogon iz Novog Sada, zajedno sa specijalnim gostima.

  U istom danu, ali u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, sa početkom u 12:00 časova, biće izvedena predstava namenjena deci uzrasta 5+, pod nazivom „MALA SIRENA“, u izvođenju Alegreto Teatra. Ulaznice za ovu predstavu su besplatne, a mogu se preuzeti na blagajni Kulturnog centra Pančeva (u petak i subotu od 16:00 časova.

  Tekst i režiju predstave „MALA SIRENA“ potpisuje Katarina Orešan, a u predstavi igraju Predrag Grujić, Petar Kokinović, Nemanja Milunović, Marija Pantin, Bojan Simić i sama Katarina Orešan. Trajanje predstave je planirano da bude 60 minuta.

  U večernjim satima istog dana, tačnije u 18:30 časova, Beogradski dečji kulturni centar ugostiće nagrađivanu predstavu „JA SAM AKIKO“. Ova predstava, nastala po istoimenom romanu Stefana Tićmija, rezultat je koprodukcije Dečje scene „Pođi tuda…“ Kulturnog centra Pančeva i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade – Bačka Palanka. „JA SAM AKIKO“ gostuje u okviru događaja PREKRETNICA, Svetske konferencije pozorišta za decu i mlade, koju organizuje ASITEJ Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Mladi Pančevci sa psihologom na ti

  Tinejdžeri se bore sa motivacijom, ocenama, roditeljima, kontrolom impulsa i dominantno slikom o sebi i samopouzdanjem, nešto starije muče depresivnost i anksioznost, pa i ozbiljniji psihotični poremećaji.

  PANČEVO: Za požare u zimskom periodu odgovoran ljudski faktor

  Zbog neočišćenih dimnjaka, raznih grejnih tela koja opterećuju eletroinstalacije, pa i novogodišnje rasvete sumnjivog kvaliteta, u zimskom periodu povećana je opasnost od požara u stambenim objektima. Kada do njega dođe, građanima ne preti opasnost samo od otvorenog plamena, već i od dima. Pojačan oprez je neophodan jer je i dalje najčešći krivac ljudski faktor.

  U Pančevu ne opada potražnja za stanovima

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku građevinska industrija koja je duže vreme beležila rast u trećem kvartalu ove godine počela je da usporava razvoj i zabeležen je manji broj izdatih građevinskih dozvola. Jedino se u južnom Banatu i dalje gradi kao i prethodnih godina,a zahvaljujući novih tehnologijama građevinska sezona se ne prekida ni tokom zime.

  Renoviranje SBPB Kovin pri kraju

  U cilju poboljšanja uslova za boravak i lečenje pacijenata i rad stručnog osoblja, renoviranje i adaptiranje objekata u SBPB „Kovin“, odvija se planiranom dinamikom.