• PANČEVO: Obeležavanje Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi i Dana bezbednosti motociklista

  U okviru obeležavanja nedelje Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, u subotu, 11. maja, održaće se dve aktivnosti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Obeležavanje Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi i Dana bezbednosti motociklista

  U cilju obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, transfuziomobil, namensko vozilo za prikupljanje krvi, biće parkirano od 10,00 do 13,00 časova na uglu ulice Vojvode Radomira Putnika i platoa ispred Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo.

  Bajkeri Moto kluba Kojoti će u organizovanom defileu doći i dati krv kao podrška u obeležavanju ovog značajnog datuma, a pre svega kako bi iskazali svoju humanost.

  Ovim putem pozivamo naše humane sugrađanke i sugrađane da u subotu dođu, pruže ruku i pomognu da sačuvamo humanost, navodi Crveni krst Pančevo.

  Pored toga, kroz realizaciju aktivnosti u okviru obeležavanja Dana bezbednosti motociklista na poziv PU Pančevo, odseka saobraćajne policije, i u saradnji sa Moto klubom “Kojoti” organizovan je poligon bezbedne vožnje i simulacija saobraćajne nezgode kao pokazna vežba u cilju skretanja pažnje na posledice koje mogu nastati nepoštovanjem saobraćajnih propisa.

  Volonterke i volonteri Crvenog krsta Pančevo, obučeni za ukazivanje prve laičke pomoći, koja pomaže očuvanju ljudskih života i zbrinjavanju povređenih u nezgodama izazvanim različitim svakodnevnim nepredviđenim situacijama, simulacijom saobraćajne nezgode reaogovaće i prikazati kako teče zbrinjavanje povređenih.
  Ovakav vid aktivnosti umnogome doprinosi podizanju svetsti javnosti, a pre svega mladih ljudi, o preventivom načinu razmišljanja kada se nalaze bilo za volanom, kormanom ili su na drugi način učesnici u saobraćaju.

  – Ovim putem pozivamo sugrađanke i sugrađane da u subotu, 11. maja, na kej i posete klub Bajka 013 u vremenu između 14,00 i 15,00 časova gde će imati prilike da proprate niz različitih događaja koje realizuju PU Pančevo, odsek saobraćajne policije, Moto klub “Kojoti” i Crveni krst Pančevo, dodaje se u saoptenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo