• Pančevo otkupljuje privatni vrtić za 167 dece – spremno 100 miliona za Zabavnik u Cara Lazara

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Sve je spremno, čim Skupština grada da saglasnost, biće kupljen vrtić za 100 miliona dinara za potrebe Predškolske ustanove Dečija radost.

  Krajem maja “Dečja radost” inicirala kod gradske vlasti ovu kupovinu, i tu navela da je PU Zabavnik u ulici Cara Lazara “jedina ustanova koja odgovara potrebama” jer je namenski gradjen i verifikovan od nadležnog pokrajinskog sekretarijata.

  Navodi se da je 420 dece u Pančevu prošle sezone ostalo bez prilike da bude u vrtiću, a vrtić koji treba kupiti kapaciteta je za 167 dece.

  Zatim je gradska komisija rešila da se od vlasnika Branislava Ramjanca kupi parcela površine 697 m2 i objekat na njoj od 552 m2 koji ima odobrenje za upotrebu.

  Poreska uprava dostavila je podatke da kvadratni metar na toj lokaciji vredi 14,5 hiljada dinara, a površinski metar objekta 163 hiljade dinara – te je to sve skupa 100,1 miliona dinara.

  Sa Ramjancom se pregovaralo, pa će vrtić biti plaćen na rate i to ove godine 45,1 miliona dinara, a sledeće dve po 27,5 miliona dinara.

  Grad Pančevo će ovakvo plaćanje obezbediti menicama.  

  Valja verovati da će vrtić, a posebno pripadajući plac obezbediti standard propisane za predškolske ustanove, pa i onaj o površini neopodnog dvorišta za svakog od budućih 167 malih polaznika.

   

  Sve je spremno, čim Skupština grada da saglasnost, biće kupljen vrtić za 100 miliona dinara za potrebe Predškolske ustanove Dečija radost.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]