• PANČEVO: Početkom aprila otvaranje hotela Tamiš

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Hotel „Tamiš” jedan je od simbola Pančeva i nalazi se na ulasku u grad, a izgrađen je 1978. godine. Posle 16 godina ponovo će otvoriti svoja vrata za goste kojih je poslednjih godina sve više u Pančevu.

  Posle tri godine rekonstrukcije, početkom aprila biće otvoren hotel Tamiš u kojem će se zaposliti 130 radnika. Jedan od njih je i kuvar Aleksandar Živković koji se zbog novog posla preselio iz Mladenovca u Pančevo:

  –  Uglavnom sam radio na otvaranju hotela širom Srbije i zbog toga sam i ovde došao da pomognem i da postavimo sve na jedan viši nivo i da Pančevu donesemo nešto novo, kazao je Aleksandar Živković, kuvar.

  Prema podacima Turističke organizacije u Pančevu  prošle godine je ostvareno 32.165 noćenja od čega su trećina gosti iz inostranstva. Ovakav jedan hotel sa 4 zvezdice podići će ugostiteljstvo na jedan viši nivo.

  Nenad Tomić, direktor hotela Tamiš, izjavio je:

  – Hotel će biti velika podrška privredi pre svega u gradu,a što se tiče blizine Beograda naravno da je to veoma važno i mislim da ćemo konkurisati i beogradskim hotelima, jer će naš hotel u novom ruhu biti konkutentan beogradskom ,ali i mnogo širem području.

  U poslednjih nekoliko godina u Pančevu koje u jednom trenutku nije imalo nijedan hotel izgrađeno je nekoliko novih ugostiteljskih objekata, jer se povećavao broj gostiju koji u grad dolaze najviše iz dva razloga.

  Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, naveo je:

  –  Jedan od osnova je ono što je nama i najvažnije, a to je novi privredni rast i razvoj našeg grada i otvaranje novih fabrika i osetan broj noćenja koji se trenutno zbog toga ostvaruje u smeštajnim kapacitetima,a drugi pravac zbog kojeg treba povećavati smeštajne kapacitete je manifestacioni turizam koji iz godine u godinu se sve više razvija.

  U centru Pančeva postoji još jedan simbol grada, a to je hotel Sloboda koji  je privatizovan i od novog vlasnika se očekuje da ovu ruinu što pre obnovi i otvori kako bi Pančevci imali još  jedno lepo mesto za odmor.

  Hotel „Tamiš” jedan je od simbola Pančeva i nalazi se na ulasku u grad, a izgrađen je 1978. godine. Posle 16 godina ponovo će otvoriti svoja vrata za goste kojih je poslednjih godina sve više u Pančevu:

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo