• PANČEVO: Projekcija dokumentarnog filma “A sad, da izađete na glasanje” u četvrtak

  Organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja uz tehničku podršku kafea Kupe i Medijskog skloništa Pančevo, prikazaće dokumentarni filma “A sad, da izađete na glasanje”.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Projekcija dokumentarnog filma “A sad, da izađete na glasanje” u četvrtak

  Projekcija će se održati u četvrtak 7. decembra, u 19 sati, u kafeu Kupe u Pančevu, Braće Jovanović 5.

  Specijalna gošća je Milica Šarić direktorka Centra za istraživačko novinarstvo CINS.

  O filmu će govoriti autor i scenarista Siniša Janković, predstavnik Kareje koja je producent filma.

  – Pančevke i Pančevci će biti u prilici da čuju kako je CINS realizovao aktivnost istraživačkog novinarstva otkrivanja tajnog kol centra SNS-a, koja je dostojno najboljih iskustva specijalizovanih operativnik antikorupcijskih službi, koje su ovaj put, iz nekih razloga, zatajile. Dokumentarni film u trajanju od 27 minuta, koji ima i nekoliko igranih scena, snimljen je početkom jula u selu Kukulovce, južno od Leskovca, u okviru Prve interaktivne umetničke predstave “Berza vladavine prava – Kukulovce 2023” održane u Kukulovcu. Gledaoci će videti zanimljive scene stvarne prodaje vladavine prava za devize, kao i da saznaju koja je njena vrednost, saopštava Kareja.

  Glavnu žensku ulogu igra glumica amaterskog pozorišta iz Leskovca Bojana Stefanović; glavnu mušku ulogu igra akademski glumac Nenad Mitrović iz Kukulovca. Važnu ulogu u filmu imaju građanke i građani Kukulovca i Šišinca, kao publika interaktivne umetničke predstave.

  Snimanje i postprodukcija – HD FILM – MONOLITH STYLE doo Zrenjanin, poizvodnja – Kareja, 2023. godine.

  Dokumentarni film se realizuje uz podršku regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan, a kojeg implementira Centra za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a koji finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo