• PANČEVO: Proširenje kapaciteta za obuku u 72. brigadi za specijalne operacije

  Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravio je danas u obilasku 72. brigade za specijalne operacije na mirnodopskoj lokaciji jedinice u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Proširenje kapaciteta za obuku u 72. brigadi za specijalne operacije
  Foto: Ministarstvo odbrane RS

  U pratnji komandanta brigade brigadnog generala Miroslava Talijana, obišao je radove na izgradnji novog poligona za obuku i ostvario neposredan uvid u realizaciju obuke i drugih aktivnosti od ključnog značaja za borbenu gotovost jedinice.

  Novi, višenamenski poligon sa čijom se izgradnjom nedavno započelo će, uz postojeće kapacitete ovog vojnog kompleksa, pripadnicima jedinice pružiti najbolje moguće uslove za obuku i usavršavanje, kako bi u svakom trenutku bili spremni da izvrše najteže misije i zadatke koji im mogu biti dodeljeni.

  U pratnji načelnika Generalštaba tokom obilaska 72. brigade za specijalne operacije bio je načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) brigadni general Dragan Arsenijević.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.