• PANČEVO: Proslava 160 godina postojanja Gimnazije ,,Uroš Predić“

  Gimnazija „Uroš Predić“ ove godine obeležava 160 godina postojanja. Proslava 160-godišnjice obuhvata bogat i raznovrstan program, i odvijaće se od 4. do 14. decembra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Proslava 160 godina postojanja Gimnazije ,,Uroš Predić“

  Popularni gimnazijski kviz „Mozgalica“ održava se 4. decembra od 19.00 u prostorijama škole. Ekipe, učesnice kviza, sačinjene od učenika i profesora, odmeravaće znanje iz nauke, umetnosti i popularne kulture u zabavnoj atmosferi, ispunjenoj druženjem i smehom.

  Likovna manifestacija, Izložba učeničkih radova, otvara se 5. decembra u 17.00 u foajeu Kulturnog centra. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radovima mladih, talentovanih umetnika-gimnazijalaca, nastalih u saradnji sa profesorima Likovne kulture – Ivanom Pavlovom i Nikolom Rikanovićem.

  Manifestacija „Ko preživi, pričaće“, održava se 5. decembra od 18.00 u prostorijama škole. Mladi hemičari, učenici Gimnazije, izvešće niz uzbudljivih eksperimenata, kojima će, vođeni profesorkom Aleksandrom Novićević, predstaviti drugačije – privlačno i ,,blisko“ lice nauke.

  Koncert hora i profesorskog benda održava se u Kulturnom centru, 6. decembra, u 17.00. Voljen i uspešan, hor Gimnazije, na čelu sa profesorkom Valentinom Šimšić održaće koncert sa profesorskim bendom, koji su ponovo okupili profesor Milenko Dabić i profesorka Suzana Čikara-Bešlin. Hor i bend godinama afirmišu kvalitetnu rok i pop muziku, kao i stare narodne pesme u ruhu novih, modernih aranžmana.

  Svečana akademija održava se u Kulturnom centru 7. decembra u 17.00. Program u kojem se ukrštaju književnost, pozorište, muzika, video-projekcije izvešće daroviti, nekadašnji i sadašnji učenici Gimnazije. Program Akademije je osmislio Vladan Đurković, doktor pozorišne režije, i – zauvek gimnazijalac.

  Osmog decembra, u dvorani „Apolo“ u 19.30 počinje muzičko takmičenje, popularni gimnazijski „Idol“. Gimnazijalci – pevači i muzičari odmeriće snage, a pobednika će izabrati stručni žiri. Organizator manifestacije je profesor Milutin Kojić.

  U Hotelu „Tamiš“ se, 9. decembra od 20.00, održava Gimnazijski dobrotvorni bal, namenjen prikupljanju sredstava za opremanje učionica i kabineta u novoj zgradi, kojom se proširuje kapacitet škole i stvaraju bolji uslovi za rad. Bal se organizuje pod sloganom: „Ko god uzmogne, dobro je došao da pomogne.“ Posetioci će uživati u dobroj zabavi, druženju i specijalitetima Hotela „Tamiš“.

  Revija hitova, drugi deo manifestacije Gimnazijski „Idol“, održava se u Domu vojske 12. decembra u 19.00. Radi se o celovečernjem koncertu učenika Gimnazije, učesnika takmičenja „Idol“, sa raznovrsnim programom i uzbudljivim interpretacijama izabranih pesama.

  Dramski klub Gimnazije, na čelu sa profesorkom Mionom Komatinom, izvešće predstavu „Lajanje na zvezde“ 14. decembra u 19.00 u Domu vojske. Komad je nastao po istoimenom romanu Milovana Vitezovića, a dramatizaciju je uradila učenica Drina Opačić. Glumačku ekipu čine učenici i profesori Gimnazije.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Finale takmičenja „Zdrava škola“ u utorak

  Finale takmičenja „Zdrava škola”, u kojem će učestvovati učenici četvrtog razreda iz tri osnovne škole sa teritorije grada Pančeva, biće održano u utorak, 21. maja, u 12 sati u OŠ […]