• PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?
  Foto: 013info

  – Naš sindikat, kao organizacija koja se aktivno zalaže za osnovna ljudska i radnička prava, smatra da su radnje direktora Pantransporta d.o.o. Pančevo, Voje Savičića, direktno usmerene protiv prava radnika na slobodu sindikalnog organizovanja i delovanja. Ovo uključuje različite oblike pritiska na sindikalne predstavnike, kao i pokušaje gušenja sindikalnog delovanja putem zastrašivanja radnika, neopravdanim otpuštanjima i drugim nezakonitim postupcima. Udruženi sindikati Srbije Sloga naglašavaju da ovakvo postupanje nije samo kršenje domaćih zakona i međunarodnih konvencija, već i elementi krivičnog dela „Sprečavanje političkog, sindikalnog i drugog udruživanja i delovanja“, kako je definisano članom 152 Krivičnog zakonika Republike Srbije, naglašava Sloga.

  Tim povodom kontaktirali smo sa Vojom Savičićem, direktorom Pantransporta, koji je za naš portal rekao:

  – Ističem da je PD Pantransport doo, nakon što je u našim službenim knjigama uredno zavedena dokumentacija o osnovanom sindikatu “Sloga Pantransport doo Pančevo”, apsolutno postupilo po odredbama Zakona o radu Republike Srbije i sprovelo postupak za utvrđivanje reprezentativnosti sa predstavnicima osnovanog sindikata. Dodajem i to da su zaposleni – članovi sindikata u PD Pantransport doo Pančevo, svojom slobodnom voljom pristupili sindikalnom udruživanju, te se određen broj njih svojom slobodnom voljom, bez meni poznatih razloga iz istog iščlanio.

  Savičić je dodao i da će PD Pantransport doo, kao društveno odgovorna kompanija nastaviti  aktivno da se zalaže da prava svih zaposlenih ni na koji način ne budu ugrožena, a sve u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo