• PANČEVO: Skupština usvojila Plan razvoja grada do 2028. godine

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Odbornici Skupštine Pančeva danas su usvojili Plan razvoja grada Pančeva 2022-2028. 

  Značaj ovog dokumenta objasnila je gradska menadžerka Maja Vitman.

  Ona je naglasila da su prioritetni pravci unapređenje poslovnog ambijenta sa fokusom na domaću privredu i poljoprivredu, ulaganja u infrastrukturu i programe koji unapređuju Pančevo i kvalitet života građana, kao i zelenija i zdravija životna sredina.

  „Plan razvoja predstavlja dokument najvišeg značaja za jedinicu lokalne samouprave, krovni dokument koji smo u obavezi da sprovedemo u skladu za Zakonom o lokalnoj samoupravi i Zakonu o planskom sistemu. Plan se odnosi na period od narednih sedam godina i predstavlja planiranje, uređenje i upravljanje javnim poslovima od opšteg interesa za lokalno stanovništvo. Sadrži pregled i analizu postojećeg stanja, viziju, prioritetne ciljeve, pregled i opis mera kojima smo definisali ciljeve, kao i način sprovođenja i praćenja. Koordinacioni tim ispred grada koji je učestvovao u izradi Plana razvoja je posao uradio uz podršku konsultantskog tima Business Development Solutions Consaltning d.o.o. i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Pančevo je prepoznato kao perspektivno mesto za ulaganja i grad budućnosti. Naša vizija i prioritet razvoja do 2028. godine glasi da Pančevo kao zajednica sa atraktivnim uslovima za poslovanje, porodicu i mlade, sa zelenijom i zdravijom životnom sredinom, unapređenom socijalom i komunalnom infrastrukturom, ponosna na svoje kulturno nasleđe i diverzitet, bude usmerena ka budućnosti i održivom razvoju“ istakla je Maja Vitman.

   

  Odbornici Skupštine Pančeva danas su usvojili Plan razvoja grada Pančeva 2022-2028. 

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: BUDI buvljak u subotu

  U subotu, 18. maja, ispred Kulturnog centra, od 10 sati, održaće se BUDI buvljak, a posetioce očekuje trampa, prodaja, cenkanje, pregovaranje, a pre svega […]