• PANČEVO: Subvencije za samozapošljavanje početnicima u biznisu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Grad Pančevo i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisuju javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje početnicima/početnicama u biznisu u 2023. godini.

  Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Pančevo radi osnivanja nekog oblika preduzetniuštva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos, odnosno u cilju pružanja podrške novoosnovanom privrednom subjektu.

  Subvencija za samozapošljavanje predstavlja de minimis državnu pomoć.

  Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 150.000,00 dinara do 500.000,00 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

  Subvencije se mogu koristiti isključivo za nabavku opreme, mašina, repro materijala i rezervnih delova, adaptaciju prostora i plaćanja poreza i doprinosa u prvoj godini posolovanja (maksimalno za 3 meseca) i ne mogu se koristiti za kupovinu vozila ili mobilnih telefona.

  Nezaposleno lice/odnosno novoosnovani privredni subjekt koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje dužan je da obavlja registrovanu delatnost i izmiruje obaveze po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje i izmiruje sve javne prihode najmanje 12 meseci, počev od dana potpisivanja ugovora o dodeli subvencija.

  Mere za ostvarivanje i unapređivanje rodne ravnopravnosti podrazumevaju stvaranje jednakih mogućnosti za učešće i ravnopravan tretman žena i muškaraca u oblasti rada, zapošljavanja i samozapošljavanja i dr. te će se prilikom odabira kandidata uzimati u obzir prioritet uključivanja što više žena u meru „Dodela subvencija početnicima/početnicama u biznisu – samozapošljavanje“ ukoliko su prethodno ispunile osnovne kriterijume iz javnog poziva. Korisnici koji budu uključeni u ovu meru ujedno će koristiti i Program za podršku početnicima u biznisu (pravno-finansijsko savetovanje u poslovanju).

  Zahtev sa biznis planom, u dva primerka, podnosi se Nacionalnoj službi za zapošljavanje- filijala Pančevo, Vojvode Radomira Putnika 20, 26000 Pančevo, neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta grada Pančeva www.pancevo.rs i sa sajta Nacionalne službe za zapošljavanje- filijala Pančevo , sa naznakom za „Javni poziv za dodelu subvencije početnicima/početnicama u biznisu – samozapošljavanje u 2023. godini“.

  Za sve potrebne informacije u vezi sa podnošenjem zahteva, zainteresovani se mogu obratiti Sekretarijatu za privredu i ekonomski razvoj Gradske uprave grada Pančeva putem telefona 013/308-961 ili putem elektronske pošte [email protected] Peđi Levnajiću iz NSZ Filijale Pančevo broj telefona 013/306-840_email [email protected]

  Nacionalna služba će tokom trajanja Javnog poziva organizovati više obuka o otpočinjanju biznisa. Svi zainteresovani za učestvovanje u instruktivnoj obuci treba da se jave svojim savetnicima u Nacionalnoj službi- filijala Pančevo.

  Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja javnog poziva na sajtu Grada Pančeva i sajtu Nacionalnoj službi za zapošljavanje- filijala Pančevo i biće otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 15. septembra 2023. godine. 

   

  Grad Pančevo i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisuju javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje početnicima/početnicama u biznisu u 2023. godini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.