• PANČEVO: U Apolu 30. septembra tribina pod nazivom „Šta imaš iz seksualnog obrazovanja?“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Tribina pod nazivom „Šta imaš iz seksualnog obrazovanja?“ održaće se u subotu, 30. septembra, od 19.00 do 20.30 sati u Apolo dvorani (Maksima Gorkog 6) u Pančevu i ulaz na događaj je besplatan.

  Govornici na tribini su dr Goran Gavrilović, supspecijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici Pančevo, i Aleksandra Popović, master i nastavnica biologije u Osnovnoj školi „Branko Radičević” u Pančevu.

  Tribina je osmišljena kao međusektorska panel diskusija, ali i priliku za razmenjivanje iskustava entuzijasta za seksualno obrazovanje.

  Teme koje će se obraditi na diskusiji uključuju:

  – Značaj uvođenja seksualnog obrazovanja u školama;
  – Iskustvo govornika u radu s mladima na temu seksualnog obrazovanja;
  – Prednosti i izazovi uvođenja seksualnog obrazovanja u srpski školski sistem.

  Posle tribine, uslediće Semafor žurka od 21.00.

  Kako navode organizatori, di-džej Nata će posetioce provesti kroz noć puštajući najbolje pop, rep, trep, strane i disko hitove.

  Ulaz na žurku je besplatan za sve koji dođu u 19.00 na tribinu, a inače se naplaćuje simboličnih 200 dinara i sav prihod ide u fandrejzovanje rada organizacije.

  U okviru ovog projekta, nastao je i prvi video-serijal o seksualnom obrazovanju na srpskom jeziku, pod nazivom „Seksedukuj Se“, čiji je nosilac Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side — KOMPAS, a koji finansira Lokalna fondacija Pančevo kroz program „Naš kraj, naša ideja“.

  Kroz kratke, zabavne i edukativne videe, obrađuju se značajne i aktuelne teme reproduktivnog zdravlja i seksualnog ponašanja.

  Tribina je osmišljena kao međusektorska panel diskusija, ali i priliku za razmenjivanje iskustava entuzijasta za seksualno obrazovanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.