• PANČEVO: U „Kafani kod platana“ služeno pivo – Inicijativa će da istraje u borbi protiv sumanutih planova

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U „Kafani kod platana“ danas je služeno kraft pivo, a iz Inicijative „Odbranimo Teslu“ poručuju da oni neće odustati od ideje da se spreče „sumanuti planovi“.

  – Organizovali smo ovaj događaj uz pomoć Udruženja kućnih pivara Pančeva koji su nam izašli u susret i donirali jednu keglu piva, tako da je današnja ideja da se okupimo mi, ljubitelji piva, da pijemo pivo i slušamo muziku kod platana. Inače i čovek koji kuva ovo pivo, Pančevac, je svoje prvo pivo popio na Tesli i to gledajući na platane, tako da i to ima svoju simboliku. Želimo da pošaljemo poruku da ne odustajemo od ideje da odbranimo platane, rekla nam je Biljana Kerić iz Inicijative „Odbranimo Teslu“.

  Kako smo videli, investitori su pripremili prilaz i očigledno je da očekuju da se probije deo do kolovoza Ulice Miloša Obrenovića. Iz Inicijative poručuju da neće odustati od toga da spreče da se par desetina metara od starog ulaza u fabriku napravi novi.

   

   

   – Besmisleno je da se 30 metara od postojećeg puta, od glavnog ulaza u nekadašnju Fabriku sijalica „Tesla“ probija novi prilaz. U ulici gde je gust saobraćaj stvaraće se novi saobraćajni čepovi. Put bi bio prekoputa autobuskog stajališta na 100 metara od raskrsnice gde se tri magistralna puta ukrštaju. Tu je niz nekih spornih stvari, a mi želimo da se što više ljudi uključi u problem i reaguje jer samo ovakvim građanskim akcijama mogu neki sumanuti planovi da se spreče, objasnila nam je Biljana Kerić.

  Iz Inicijative najavljuju i nove poteze.

  – Mi smo u nekim pravnim procedurama, nešto smo pokrenuli o čemu ćemo uskoro i šitu javnost obavestiti pošto smo našli niz nekih neregularnosti vezano za izdavanje dozvole. Pokrenute su neke procedure  i uskoro ćemo informisati javnost o tome šta je to otkriveno, nagovestila je Biljana Kerić.

  Kako smo saznali, iz Inicijative su zatražili novi sastanak sa gradonačelnikom, i imaju obećanje da ih on primiti nakon službenog puta na kome se trenutno nalazi.

   

   

  U „Kafani kod platana“ danas je služeno kraft pivo, a iz Inicijative „Odbranimo Teslu“ poručuju da oni neće odustati od ideje da se spreče „sumanuti planovi“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo