• PANČEVO: U sredu Sajam borbe protiv trgovine ljudima u vrtiću „Bambi“

  I ove godine Crveni krst Pančevo obeležava 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: U sredu Sajam borbe protiv trgovine ljudima u vrtiću „Bambi“
  Foto: Pixabay

  Tim povodom, u sredu, 18. oktobra, od  9, 00  do 12,00 časova, volonteri Crvenog krsta posetiće vrtić Bambi u okviru predškolske ustanove Dečija radost u Pančevu gde će realizovati Sajam borbe protiv trgovine ljudima.

  – Metod za postizanje dobrih rezultata naše organizacije u ovoj oblasti je prevencija i vršnjačka edukacija čime uspešno podižemo kapacitete mladih za prepoznavanje i razumevanja, ali i zaštitu, od potencijalnih opasnosti u različitim životnim situacijama. Aktivnosti koje Crveni krst Pančevo  sprovodi imaju veliki preventivni značaj jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe, ali i na profesionalce koji, u svom radu, mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima, navodi Crveni krst u saopštenju.

  Evropska Komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.  Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima. 

  Razmere problema trgovine ljudima  i njegov uticaj na život i zdravlje ljudi dovele  su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije  u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja a samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može  se stati na put ovom ozbiljnom problemu. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]