• PANČEVO: Učenici baletske škole na takmičenju prikazali bogatu plesnu i vokalnu tradiciju narodne igre

  U utorak, 30. aprila, održano je školsko takmičenje Baletske škole „Dimitrije Parlić“ odseka za narodnu igru u Kulturnom centru Pančeva.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Učenici baletske škole na takmičenju prikazali bogatu plesnu i vokalnu tradiciju narodne igre
  Foto: Marko Mićić

  Učenici osnovne i srednje Baletske škole „Dimitrije Parlić“ odseka za narodnu igru predstavili su i prikazali našu bogatu plesnu i vokalnu tradiciju kroz više kategorija.

  Bez sumnje, pokazali su svetlu budućnost ovog smera kao i školovanog kadra koji će prenositi znanja na sledeća pokolenja.

  – Smer narodna igra u srednjoj baletskoj školi postoji svega tri godine i radi na jačanju svesti i odgovornosti da se naše kulturno plesno i vokalno nasleđe neguje. Takođe, kod učenika razvija osećaj timskog rada, empatije, samopouzadanja kada je u pitanju javni nastup ali i na razvijanju njihovih plesnih i vokalnih sposobnosti (talenta), kaže nastavnik Marko Mićić.

  Na takmičarskom programu su bile igre iz centralne i zapadne Srbije, igre i pesme iz Niša i Vladičinog Hana, običaj Druganje iz Banata, igre iz Bele Palanke, gornje Pčinje, Vranjskog polja, Rumunske igre, Romske igre, Šopske, Mačve, Kobišnice, Leskovca, Pogrmečja, Vlaške igre, Kumanovskog polja itd.

  Učenike osnovne škole je pripremala nastavnica Suzana Pavlović, a učenike srednje škole nastavnik Marko Mićić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo