• PANČEVO: „Zdrava škola” dobila prvog finalistu takmičenja

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U ponedeljak, 15. maja 2023. godine, održano je prvo međuškolsko takmičenje „Zdrava škola” gde su svoje znanje o zdravlju stavili na megdan učenici OŠ „ Miroslav Mika Antić”, OŠ „Bratstvo jedinstvo” i učenici OŠ „Borislav Braca Petrov”. Samo takmičenje proteklo je vrlo napeto, gde je pobedu izdejstvovala ekipa iz OŠ „ Miroslav Mika Antić” i time postala prva ekipa finalista. 

  U utorak 16. maja na redu je drugo međuškolsko takmičenje u OŠ „Vasa Živković” gde će pored ekipe domaćina svoje znanje o zdravlju braniti i učenici OŠ „Stevica Jovanović” i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” iz Pančeva. 

  U sredu 17. maja će se održati treće međuškolsko takmičenje u OŠ „Đura Jakšić” gde će pored ekipe domaćina svoje znanje o zdravlju braniti i učenici OŠ „Sveti Sava” , OŠ „Branko Radičević” i OŠ ,,Isidora Sekulić“ iz Pančeva. 

  Da podsetimo, „Zdrava škola” je takmičenje četvratka koje se održava deseti put  u organizaciji Službe polivalentne patronaže Doma zdravlja Pančevo. Nažalost usled epidemiološke situacije u vezi sa virusom Kovid19 nismo ga održavali dve godine, navodi Dom zdravlja.

  Kako su se za takmičenje prijavile sve osnovne škole iz grada Pančeva, tako je ova akcija zauzela ozbiljnu razmeru i značaj za zdravstveno obrazovanje u našem gradu.

  Trenutno je u toku međuškolsko takmičenje koje će dati tri ekipe finalista koje će svoje znanje o zdravlju izmeriti u finalu u sredu 24. maja 2023. god. u 12 sati u jednoj od škola koje ćemo izabrati 17. maja nakon međuškolskog takmičenja, kada budemo znali sve finaliste, kada se polufinalna takmičenja završe, dodaje Dom zdravlja.

  Lična i komunalna higijena, bolesti prljavih ruku, lanac zaraze, vašljivost, zdravi stilovi života, čovekovo telo, pubertet su samo neke od tema koje Služba polivalentne patronaže sprovodi u svom zdravstveno vaspitnom radu sa školskom decom i koje će biti obrađene na takmičenju. 

   

  U ponedeljak, 15. maja 2023. godine, održano je prvo međuškolsko takmičenje „Zdrava škola” gde su svoje znanje o zdravlju stavili na megdan učenici OŠ „ Miroslav Mika Antić”, OŠ „Bratstvo jedinstvo” i učenici OŠ „Borislav Braca Petrov”. Samo takmičenje proteklo je vrlo napeto, gde je pobedu izdejstvovala ekipa iz OŠ „ Miroslav Mika Antić” i time postala prva ekipa finalista. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Knjige i časopisi na poklon za Dan maternjeg jezika

  Želja i cilj organizatora – Novinsko-izdavačke ustanove „Makedonski informativni i izdavački centar” – jeste promocija čitanja na maternjem jeziku i skretanje pažnje na važnost jezičke […]

  PADINA: Prva nagrada za maketu i model fabrike biogasa

  Na takmičenju "Energija je svuda oko nas" koje u saradnji sa Centrom za primenu nauke i razvoj podržava i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje Benjamin Galas, učenik osmog razreda Osnovne […]