• PANČEVO: „Zdrava škola” dobila prvog finalistu takmičenja

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U ponedeljak, 15. maja 2023. godine, održano je prvo međuškolsko takmičenje „Zdrava škola” gde su svoje znanje o zdravlju stavili na megdan učenici OŠ „ Miroslav Mika Antić”, OŠ „Bratstvo jedinstvo” i učenici OŠ „Borislav Braca Petrov”. Samo takmičenje proteklo je vrlo napeto, gde je pobedu izdejstvovala ekipa iz OŠ „ Miroslav Mika Antić” i time postala prva ekipa finalista. 

  U utorak 16. maja na redu je drugo međuškolsko takmičenje u OŠ „Vasa Živković” gde će pored ekipe domaćina svoje znanje o zdravlju braniti i učenici OŠ „Stevica Jovanović” i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” iz Pančeva. 

  U sredu 17. maja će se održati treće međuškolsko takmičenje u OŠ „Đura Jakšić” gde će pored ekipe domaćina svoje znanje o zdravlju braniti i učenici OŠ „Sveti Sava” , OŠ „Branko Radičević” i OŠ ,,Isidora Sekulić“ iz Pančeva. 

  Da podsetimo, „Zdrava škola” je takmičenje četvratka koje se održava deseti put  u organizaciji Službe polivalentne patronaže Doma zdravlja Pančevo. Nažalost usled epidemiološke situacije u vezi sa virusom Kovid19 nismo ga održavali dve godine, navodi Dom zdravlja.

  Kako su se za takmičenje prijavile sve osnovne škole iz grada Pančeva, tako je ova akcija zauzela ozbiljnu razmeru i značaj za zdravstveno obrazovanje u našem gradu.

  Trenutno je u toku međuškolsko takmičenje koje će dati tri ekipe finalista koje će svoje znanje o zdravlju izmeriti u finalu u sredu 24. maja 2023. god. u 12 sati u jednoj od škola koje ćemo izabrati 17. maja nakon međuškolskog takmičenja, kada budemo znali sve finaliste, kada se polufinalna takmičenja završe, dodaje Dom zdravlja.

  Lična i komunalna higijena, bolesti prljavih ruku, lanac zaraze, vašljivost, zdravi stilovi života, čovekovo telo, pubertet su samo neke od tema koje Služba polivalentne patronaže sprovodi u svom zdravstveno vaspitnom radu sa školskom decom i koje će biti obrađene na takmičenju. 

   

  U ponedeljak, 15. maja 2023. godine, održano je prvo međuškolsko takmičenje „Zdrava škola” gde su svoje znanje o zdravlju stavili na megdan učenici OŠ „ Miroslav Mika Antić”, OŠ „Bratstvo jedinstvo” i učenici OŠ „Borislav Braca Petrov”. Samo takmičenje proteklo je vrlo napeto, gde je pobedu izdejstvovala ekipa iz OŠ „ Miroslav Mika Antić” i time postala prva ekipa finalista. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.