• Planski remont Rafinerije nafte Pančevo – Vrednost investicionih radova iznosi 95 miliona evra

  U Rafineriji nafte Pančevo u periodu od 29. februara do 17. aprila biće izvedeni planski remontni i investicioni radovi na većini procesnih postrojenja koji će omogućiti unapređenje proizvodnih procesa, kao i povećanje pouzdanosti rada postrojenja u prerađivakom kompleksu NIS-a.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Planski remont Rafinerije nafte Pančevo – Vrednost investicionih radova iznosi 95 miliona evra
  Foto: NIS

  Reč je o najvećem po obimu i kompleksnosti kapitalnom remontu u istoriji pančevačke rafinerije, a vrednost radova i investicija u razvoj procenjuje se na 95 miliona evra.

  Remontom je planirana realizacija više od 10 investicionih projekata, kao i značajnog broja projekata investicionog održavanja. Remontne aktivnosti uključuju obavljanje pregleda i ispitivanje opreme pod pritiskom, što je predviđeno zakonskom regulativom Republike Srbije. Sve aktivnosti biće izvedene u skladu sa strogim ekološkim standardima i pravilima bezbednosti i zdravlja na radu. Tokom obustave rada postrojenja, tržište će biti uredno snabdeveno svim vrstama naftnih derivata, zahvaljujući povećanju obima proizvodnje u prethodnim mesecima čime su obezbeđene dovoljne količine zaliha za vreme trajanja remonta.

  Na radovima će, uz zaposlene u rafineriji, biti angažovano više od 2.000 zaposlenih eksternih izvođača. Za vreme trajanja remonta obaviće se i aktivnosti koje uključuju izvršenje zahteva u oblasti bezbednosti i zdravlja u radu i zaštiti životne sredine, kao i zahteva zamene i regeneracije katalizatora. Investicioni radovi će omogućiti i unapređenje pouzdanosti rada postrojenja za proizvodnju benzinskih komponenti i gasova (FCC), kao i unapređenje industrijske bezbednosti i energetske efikasnosti na više postrojenja u Rafineriji nafte Pančevo. 

  – Investicioni projekti koji su obuhvaćeni planskim kapitalnim remontom treba da omoguće obnavljanje resursa pančevačke rafinerije i njihov pouzdaniji rad. Takođe, ove aktivnosti doprineće daljem unapređenju procesa proizvodnje i zaštite životne sredine, što je jedan od strateških prioriteta kompanije NIS. Ovaj kapitalni remont je najkompleksniji s obzirom na modernizaciju i povećanje broja proizvodnih postrojenja tokom prethodnih godina. Dodatnim ulaganjima unapređujemo i razvijamo naše proizvodne kapacitete, a samim tim jačamo našu konkurentnost i lidersku poziciju na tržištu naftnih derivata, izjavio je Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada u kompaniji NIS.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

  Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]