• Počinju Velikogospojinski dani u Crepaji

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Velikogospojinski dani u Crepaji počinju u petak, 18. avgusta, kada će se održati „Dani romske kulture“ – Veče romske poezije u svečanoj sali Mesne zajednice sa početkom u 19 časova.

  Proslava Velikogospojinskih dana u Crepaji nastavlja se u subotu, 19. avgusta, za kada je najavljena manifestacija „Njegovo veličanstvo orah“. Ovo dešavanje počinje u 15h u parku ispred Mesne zajednice u Crepaji.

  U ponedeljak, 21. avgusta, u prostorijama biblioteke u Crepaji, u 18h, će se održati Veče proze, gde će svoju knjigu promovisati Nevena Paunović.

  U svečanoj sali MZ Crepaja će se u sredu, 23. avgusta, u 18h, održati Video prezentacija materijala o slikarki Kseniji Ilijević.

  Od 23. do 26. avgusta, na terenima osnovne škole „Sava Žebeljan“, igraće se 4. Memorijalni turnir u malom fudbalu ,,Igrajmo za Acu“. 

  25. avgusta će se igrati košarka, a dan kasnije na fudbalskom stadionu Sto topola, igraće se 12. Velikogospojinski turnir u malom fudbalu ŠF Bubamara 2010. 

  26. avgusta u parku ispred Doma kulture „Mita Živkov Lala“ u 10 časova održaće se 6. Cezarov memorijal – takmičenje u kuvanju riblje čorbe. „Šoljica kafe zove na razgovor“ održaće se na istom mestu u 11h.

  U subotu, 26. avgusta, na letnjoj pozornici (kod pijace), u 17h, biće upriličen Tradicionalni Velikogospojinski koncert, nakon čega će biti rezanje slavskog kolača u svečanoj sali.

   

  Velikogospojinski dani u Crepaji počinju u petak, 18. avgusta, kada će se održati „Dani romske kulture“ – Veče romske poezije u svečanoj sali Mesne zajednice sa početkom u 19 časova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.