• Pokrajina podržala multikulturalnost i međunacionalnu toleranciju – ko je i koliko dobio u Pančevu i Južnom Banatu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Više organizacija sa teritorije Pančeva i Južnog Banata dobilo je podršku iz pokrajinskog budžeta na ime sufinansiranja programa i projekata očuvanja i negovanja multikulturalnosti i međunacionalne tolerancije. 
   
  Tako Centar narodne umetnosti iz Nikolinaca dobija 50.000 dinara, UG Škola plus – Dositej Obradović, iz Bele Crkve 60.000, a UG Oko info iz Kovačice 100.000 dinara. 
   
  Pančevačko Mađarsko KUD Petefi Šandor dobija 100.000 dinara podrške, 
   
  UG Makedonske nacionalne manjine „Vardar“ Kačarevo – 60.000, a Asocijacija DAK, iz Banatskog Novog Sela 50.000 dinara.
   
  Plandištansko UG Makedonski biseri podržani su sa 60.000 dinara, a Udruženje Nemaca sa 20.000 dinara.
   
  Vršačko UG Umetničko-pevačko poetsko društvo Istok 10 dobija  70.000 dinara, Društvo za rumunski jezik Vojvodine –  95.000, NVO Promocija – 50.000, a Kulturno umetničko prosvetno udruženje „Češka beseda“  60.000 dinara. 
   

  Više organizacija sa teritorije Pančeva i Južnog Banata dobilo je podršku iz pokrajinskog budžeta na ime sufinansiranja programa i projekata očuvanja i negovanja multikulturalnosti i međunacionalne tolerancije. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Mladi Pančevci sa psihologom na ti

  Tinejdžeri se bore sa motivacijom, ocenama, roditeljima, kontrolom impulsa i dominantno slikom o sebi i samopouzdanjem, nešto starije muče depresivnost i anksioznost, pa i ozbiljniji psihotični poremećaji.

  PANČEVO: Za požare u zimskom periodu odgovoran ljudski faktor

  Zbog neočišćenih dimnjaka, raznih grejnih tela koja opterećuju eletroinstalacije, pa i novogodišnje rasvete sumnjivog kvaliteta, u zimskom periodu povećana je opasnost od požara u stambenim objektima. Kada do njega dođe, građanima ne preti opasnost samo od otvorenog plamena, već i od dima. Pojačan oprez je neophodan jer je i dalje najčešći krivac ljudski faktor.

  U Pančevu ne opada potražnja za stanovima

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku građevinska industrija koja je duže vreme beležila rast u trećem kvartalu ove godine počela je da usporava razvoj i zabeležen je manji broj izdatih građevinskih dozvola. Jedino se u južnom Banatu i dalje gradi kao i prethodnih godina,a zahvaljujući novih tehnologijama građevinska sezona se ne prekida ni tokom zime.

  Renoviranje SBPB Kovin pri kraju

  U cilju poboljšanja uslova za boravak i lečenje pacijenata i rad stručnog osoblja, renoviranje i adaptiranje objekata u SBPB „Kovin“, odvija se planiranom dinamikom.