• Pripadnici sektora za vanredne situacije od juče su intervenisali na 50 lokacija

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije od juče su, usled obilnih padavina, intervenisali na 50 lokacija u Beogradu, ali i u Sremskom, Braničevskom, Borskom, Južnobanatskom, Južnobačkom, Mačvanskom i Podunavskom okrugu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pripadnici sektora za vanredne situacije od juče su intervenisali na 50 lokacija
  Foto: 013info

  Tokom noći je najviše intervencija bilo na teritoriji Beograda, gde je na 28 lokacija intervenisalo skoro 100 vatrogasaca sa 33 vozila i pumpom. U 15 intervencija pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na uklanjanju stabala, kao i u 6 požara izazvanih gromom, dok su, između ostalog, u tri intervencije bili angažovani na uklanjanju limenog krova i izvlačenju potopljenog vozila.

  Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani u gašenju 11 požara izazvanih udarom groma u Rumi, Koceljevi, Smederevu i Beogradu, kao i na uklanjanju stabala na 23 lokacije u Beočinu, Pančevu, Alibunaru, Požarevcu, Golupcu i Beogradu.

  Vatrogasci-spasioci su u Beočinu iz automobila na koji je usled nevremena palo drvo, evakuisali jednu osobu koja tom prilikom nije povređena, a pomagali su i stanovništvu u crpljenju vode na devet lokacija u Bačkoj Palanci, Staroj Pazovi, Smederevu i Beogradu.

  Na svim intervencijama do sada, ukupno je bilo angažovano 154 vatrogasca-spasioca sa 54 vozila i 9 pumpi.

  Pripadnici Sektora za vanredne situacije su i dalje na terenu i intenzivno rade na saniranju posledica nevremena.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Meštani Bavaništa protiv prodaje šume na obodu sela

  Meštani Bavaništa protive se prodaji šume na 42 hektara, koja se nalazi na obodu njihovog sela, jer strahuju da bi novi vlasnik mogao da je poseče, pa bi oni ostali bez korisne zaštite od vetra, […]