• Renovira se Specijalna bolnica „Kovin“

  U Specijalnoj bolnici Kovin završeni su radovi na kompletnom renoviranju objekta u kojem je bio smešten Odsek za produženi tretman demencija, za šta je bolnica izdvojila 13.542.565,10 dinara iz sopstvenih sredstava.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Renovira se Specijalna bolnica „Kovin“
  Foto: SBPB Kovin

  Renovirane prostorije koristiće kabineti za psihologiju i za socijalni rad, u obavljanju psihološke dijagnostike, socioterapijske zajednice i psihoterapijskih aktivnosti, kažu iz bolnice.

  U toku je renoviranje sale bioskopa, koja postoji od 1934. godine u bolnici i veoma je značajna za realizaciju svih kulturnih dešavanja i programa, a kompletne rekonstrukcije nije bilo od osnivanja.

  Ambasada Suverenog Malteškog reda obezbedila je sredstva u visini od 4.731.228,00 dinara za sanaciju unutrašnjeg dela zgrade i zamenu stolarije, dok je bolnica uložila 4.500.865,00 dinara za kompletnu zamenu elektroinstalacija, krečenje, postavljanje rasvete i opremanje.

  Zbog oštećenja nastalih vremenom, na pomenutoj zgradi je u prethodnoj godini rekonstruisana krovna konstrukcija. Sredstva u visini od 13.440.180,00 dinara obezbedila je Vlada AP Vojvodine, u cilju obezbeđenja nesmetanog funkcionisanja ustanove i podizanja kvaliteta zdravstvene zaštite.

  Sala bioskopa biće moderan i funkcionalan prostor, u kojem će pacijenti moći da uživaju u bogatom filmskom i kulturnom programu. Osim za filmske projekcije, sala je namenjena i za održavanje stručnih sastanaka, edukaciju, radionice i slično, dodaju iz bolnice.

  Završetak radova očekuje se za nedelju dana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo