• Renoviranje SBPB Kovin pri kraju

  U cilju poboljšanja uslova za boravak i lečenje pacijenata i rad stručnog osoblja, renoviranje i adaptiranje objekata u SBPB „Kovin“, odvija se planiranom dinamikom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Renoviranje SBPB Kovin pri kraju
  Foto: SBPB Kovin

  Kako je saopšteno iz bonice, završeni su radovi na sanaciji spoljne fasade na zgradi površine 1.934 kvadrata, u kojoj se nalaze Trijažno-prijemni odsek, Odeljenje za nepsihotične poremećaje i granična stanja, Dnevna bolnica i Odsek za centralno-psihosocijalnu, radnu i fizikalnu rehabilitaciju. Investicija vredi 21.598.278,99 dinara, a novac je uložila bolnica iz sopstvenih sredstava.

  Osim nove fasade, završena je i kompletna rekonstrukcija krova iznad Apoteke i bolničke crkve, za šta je bolnica obezbedila sredstva u visini od 3.599.940,00 dinara.

  Na Odeljenju za produženi tretman psihogerijatrije zamenjena je stolarija u vrednosti od 2.544.544,00 dinara, odeljenje je okrečeno i renovirani su toaleti. Stolarija je kompletno zamenjena i na Odeljenju za neurologiju. Ukupna vrednost radova je 3.597.780,00 dinara.

  – Radna terapija je izuzetno važan vid lečenja za naše pacijente. Kako bi uslovi bili još bolji i dijapazon aktivnosti širi, za pacijente koji hoće da potraže smisao u kreativnom ispoljavanju, prostorije u kojima se odvija radna terapija su preuređene, okrečene i postavljena je nova rasveta. Osmeh na licu pacijenata, osećaj da im lepom rečju, ohrabrivanjem njihovih talenata i aktivnosti kojima se bave, ulepšavate boravak u bolnici, te njihova pitanja koja su rezultat atmosfere koja ih podstiče na kreativnost, inicijativu i nove ideje – najbolji su put ka oporavku, na koji pozitivno utiču i sređen enterijer i oplemenjeni prostori, izjavila je dr Jovanka Petrović, spec. psihijatrije, v. d. direktora SBPB „Kovin“.

  Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u Kovinu, sa svojih devedeset i devet godina postojanja čini deo ukupnog zdravstvenog sistema Republike Srbije i organizovanja sveobuhvatne zdravstvene zaštite iz oblasti psihijatrije i neurologije. Bolnica funkcioniše na sekundarnom nivou zdravstvene zaštite kao visokostručna, organizovana i specijalizovana u oblastima koje svojim radom obuhvata

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo