• RESANOVIĆ: Izgradnjom parkinga kod Silosa ne uništava se ni kvadratni metar zelene površine, crvene trake oko stabala služe da obeleže zonu radova

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U okviru projekta rekonstrukcije priobalja u Pančevu danas je počela i izgradnja novog parkinga na tamiškom keju, piše Blic.

   

  Parking će se prostirati na postojećoj površini iza silosa koju su građani i do sada koristili kao parking, iako mu to nije bila namena. Sada će to biti 69 uređenih parking mesta prema propisima, a od toga četiri za osobe sa invaliditetom.

  Iscrtana bela linija je temelj parkinga koji se kopa, a crvene trake oko stabala su postavljene zbog pešaka, kako ne bi ulazili u zonu gradilišta.

  Đurica Resanović, sekretar Sekretarijata za investicije Gradske uprave Pančevo kaže da je u sklopu radova na rekonstrukciji priobalja istim ugovorom predviđena i izrada ovog novog parkinga sa 69 novih parking mesta, od čega će četiri mesta biti za osobe sa invaliditetom.

  – Radi se oko 750 kvadrata pristupne saobraćajnice i 75 kvadrata pristupne staze koja će povezivati parking sa šetalištem na keju na Tamišu. Pristupna saobraćajnica se radi od Keja Radoja Dakića, od same ulice do ulaza u kompleks silosa. U toku radova prvo će se izvesti radovi na kišnoj kanalizaciji i zaštiti instalacija gasa koje prelaze ispod pristupne saobraćajnice. U okviru radova na parkingu uradiće se i kompletno novo javno osvetljenje celog parkinga i pristupne staze do Tamiša – kaže Resanović.

  Prilikom izgradnje parkinga nijedan deo zelene ili parkovske površine kao ni drveća u okolini neće biti uništeno, saznaje vojvodinauzivo od nadležnih.

  – Cela površina koju obuhvata ovaj parking se stavlja između dva postojeća drvoreda, ne uništava se ni kvadratni metar zelene površine. Sve su to delovi koji su pod turskom kaldrmom i nasutim kamenom koji su građani i do sada koristili za parkiranje. Ne narušavamo uopšte zelene površine koje su sada na obodu prostora novog parkinga – naglasio je Đurica Resanović.

  Uprkos apelima i obaveštenjima da se automobili uklone sa ove površine, pojedini građani su ipak ostavili svoja vozila u zoni gradilišta.

  – Kompletan parking sa desne strane od pristupne saobraćajnice je obeležen na terenu, bukvalno je nacrtana teritorija budućeg parkinga. Uprkos apelima i obaveštenjima ostala su dva vozila na tom delu. I na levoj strani od pristupne saobraćajnice isto će se raditi parking, tako da i tu vidimo i dalje veliki broj vozila parkiran. Neka su i neregistrovana i odavno nisu pomerana. Molimo još jednom građane koji imaju ovde svoja vozila da ih sklone sa obeležene teritorije kako bi radovi mogli nesmetano da se izvode – apelovao je još jednom na građane Đurica Resanović.

  On je objasnio i da se u radove ušlo planski, zbog čega se prvo izvode radovi na desnoj strani od pristupne saobraćajnice.

  – Kako bismo građanima izašli u susret prvo smo počeli sa radovima sa desne strane od pristupnog puta parkingu, kako bi građani još neko vreme mogli da koriste deo s leve strane. Svesni smo problema sa parkiranjem u ovom delu grada, zato se između ostalog i gradi novi uređeni parking prostor. Crvene trake oko stabala služe da obeleže zonu radova kako građani ne bi ulazili i ponovo parkirali vozila kojima bi ometali odvijanje građevinskih radova – objasnio je Resanović.

   

  U okviru projekta rekonstrukcije priobalja u Pančevu danas je počela i izgradnja novog parkinga na tamiškom keju

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]