• Sigurnost na prvom mestu – u Pančevu nizom aktivnosti obeležen Dan bezbednosti motociklista

  U subotu, 11. maja, u okviru obeležavanja Dana bezbednosti motociklista, PU Pančevo – odsek saobraćajne policije, Moto klub “Kojoti” i Crveni krst Pančevo, organizovali su aktivnosti sa ciljem skretanja pažnje na posledice koje mogu nastati nepoštovanjem saobraćajnih propisa.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sigurnost na prvom mestu – u Pančevu nizom aktivnosti obeležen Dan bezbednosti motociklista
  Foto: 013info

  U klubu Bajka 013, Dragan Vasilić, major policije, održao je predavanje i prikazao prezentaciju o bezbednosti u saobraćaju, na Keju je organizovan i poligon bezbedne vožnje, dok su volonteri Crvenog krsta simulirali saobraćajnu nezgodu kao pokaznu vežbu.

  Dragan Vasilić, major policije, rekao je za 013info da su motociklisti jedni od najugroženijih učesnika u saobraćaju. Prema njegovim rečima, problem je što su teško uočljivi, pre svega zbog svojih gabarita, a kako dodaje, ukoliko ne koriste zaštitnu opremu koja je jarkih boja, još manje su vidljivi. 

  Foto: 013info

  – Mi smo planiralu ovu preventivnu aktivnost kako bismo vozače dvotočkaša podsetili na pravila saobraćaja i kako bismo apelovali na njih da smanje brzinu i povećaju opreznost. Da ne bude zabune, nisu samo vozači motocikala krivi za saobraćajne nezgode, često su to i drugi učesnici u saobraćaju, pa apelujemo i na njih povedu računa o dvotočkašima, ističe Vasilić.

  Foto: 013info

  Prethodne godine u Pančevu nastradali su vozač motocikla i vozač mopeda. Teže i lakše je povređeno 19 vozača motocikala.

  Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo, naglasila je da je važnost današnjih preventivnih aktivnosti koje skreću pažnju na potrebnu bezbednost u saobraćaju izuzetno velika, s obzirom na početak godišnjih odmora, nadolazeće maturske večeri i lepo vreme koje podstiče mlade da budu aktivni. 

  Foto: 013info

  – Crveni krst je organizacija koja okuplja mlade volontere i volonterke i njima su veoma značajna predavanja ovakve vrste. Ujedno su i pokazali šta mogu i umeju, a to je da ukažu laičku prvu pomoć koja u velikom broju slučajeva spasava ljudski život, navodi sekretarka.

   

  Foto: 013info

  Atila Nemet, predsednik Moto kluba Kojoti naveo je da sa policijom i Crvenim krstom imaju izuzetnu saradnju već 20 godina, kako u humanitarnim akcijama, tako i u ovim koje se tiču bezbednosti u saobraćaju.

  – Lepo vreme je izmamilo motocikliste na puteve, neophodno je da vozači drugih vozila obrate malo više pažnje na njih jer su oni najranjivija kategorija učesnika u saobraćaju. Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda je oduzimanje prvenstva prolaza motociklisti, zaključio je Nemet.

  Foto: 013info

  Danas je takođe u cilju obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u saradnji Crvenog krsta Pančevo, Kojota i policije u transfuziomobilu ispred Kulturnog centra prikupljeno 40 jedinica krvi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo