
Četrnaesto izdanje Međunarodne gastronomske manifestacija pod nazivom „Dani mađarske kuhinje”, održano je je u subotu, 8. oktobra, u Skorenovcu.
Tom prilikom je kao i ranijih godina veliki broj grumana iz tog sela i okoline, pa čak i iz Beograda i udaljnenijih gradova, poput Smedereva ili Požarevca od ranih jutarnjih sati počeo je da opseda centralne ulice kovinskog naselja, kako bi uživalo u čarima pikantne mađarske kuhinje. Pored ostalih posetilaca, kao i prethodnih godina, primetan je bio i veliki broj biciklista.
A tamo je bilo svačega, počev od ljutkastog gulaša sa goveđim mesom, kao i ovčijih, pilećih i svinjskih paprikaša; bilo je i neizbežnog svadbarskog kupusa sa kolenicama i ovčetinom, a nisu izostale ni „teže” varijante za ljubitelje istinskog holestrola poput škembića ili papaka u saftu.
Dok je goste, kojih je bilo i iz Rumunije, Mađarske i Bugarske, uveseljvala „živa“ muzika iz zemlje severnog suseda, bilo je u ponudi i svega drugog od kobasica, kulena i drugih suhomesnatih specijaltieta, preko pita od sira i kupusara, do žerbo kocki, mafina i raznih drugih kolača, pa čak i torti.
Sve to potrajalo je do kasno uveče, jer je organizatore poslužilo i prelepo miholjsko vreme.
Četrnaesto izdanje Međunarodne gastronomske manifestacija pod nazivom „Dani mađarske kuhinje”, održano je je u subotu, 8. oktobra, u Skorenovcu.