• Spomenik hrabrom psu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U martu 2014. godine na Strelištu, odbegli pas napao je jedanaestogodišnju devojčicu. Hrabri komšijski jazavičar Leo je dotrčao i, uhvativši se u koštac sa mnogo većim psom, spasao devojčicu. Leo, nažalost nije preživeo borbu, a velikodušni pančevci su u znak zahvalnosti i sećanja rešili da mu podignu spomenik u Narodnoj Bašti. Spomenik je volonterski autorski rad Slavice Deranić, a izrada je poverana livnici iz Kovina. Za troškove izlivanja spomenika potrebno je prikupiti još 300 eura.

  Mladi filmski autor Milan Kolarski svojom kamerom brižljivo beleži detalje i priprema kratak dokumentarni film o ovom događaju.

  S. B.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.