• Štampanje testova pod velikim obezbeđenjem

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Štampanje testova za „malu“ maturu biće završeno danas, četiri dana uoči polaganja ispita, izjavila je pomoćnica ministra prosvete i predsednica Republičke upisne komisije Snežana Marković.

  „Štampanje je gotovo, danas se završavaju poslednji primerci“, rekla je pomoćnica ministra za RTS, navodeći da se štampa 74.500 primeraka

  Upitana na koji način su testovi obezbeđeni, Snežana Marković je objasnila da zbog dešavanja ranijih godina, kada su se testovi prodavali na ulici i iznosili pre štampanja, od prošle godine je uvedena praksa da se štampaju pod velikim obezbeđenjem u Zavodu za štampanje novčanica.

  Ceo proces, prema njenim rečima, potpuno je obezbeđen, od izlaska iz Zavoda do uručivanja učenicima.

  BIA je inače prisutna u tom zavodu i obezbeđuje sve što ta ustanova radi, precizirala je pomoćnica ministra. Testove će kada izađu iz Zavoda, zapakovane u bezbednosne kese, preuzimati MUP, a zatim ih otvarati pred učenicima.

  Na pitanje da li je bilo slučajeva prepravljanja testova od strane nastavnika, Marković je rekla da su analize iz septembra prošle godine pokazale da su u nekim školama postignutni neuobičajeno dobri rezultati, što je sumnjivo, ali da nema dokaza da je bilo prepravki testova.

  Zbog toga su, kako je dodala, isplanirane pojačane mere u školama koje su na neki način alarmantne, kako bi videli šta se tu dešava i da li su ti dobri rezultati opravdani.

  Štampanje testova za „malu“ maturu biće završeno danas, četiri dana uoči polaganja ispita, izjavila je pomoćnica ministra prosvete i predsednica Republičke upisne komisije Snežana Marković.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]