• STARČEVO: KUD „Neolit” organizuje humanitarni bazar za pomoć Aleksandri Gogić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Kulturno-umetničko društvo „Neolit” iz Starčeva sa svojim sugrađanima i sugrađankama organizovaće u petak, 18. avgusta, humanitarni bazar domaćih rukotvorina. Bazar će biti otvoren od 17 do 20 sati na platou ispred Doma kulture u Starčevu, a sav prikupljen novac će biti uplaćen za lečenje Starčevke Aleksandre Gogić. 

  Ona se bori za život i potrebno je da sakupi 20.000 evra za samo dve nedelje. Članovi KUD-a „Neolit” mole sve ljude dobre volje da dođu u petak na bazar i pomognu Aleksandri da pobedi u ovoj borbi.  

  Aleksandri je u januaru 2022. godine ustanovljena dijagnoza: zloćudni tumor grlića materice (Neoplasma malignum cervicis uteri in vasivum C53), a MR pregledom karlice u februaru 2022. godine utvrđeno je prisustvo TU mase invazivnih i infiltrativnih karakteristika koja se proširila i na druge organe.  Lečenje je započeto u prvoj polovini 2022. godine primenom radikalne zračne terapija uz HT. Radioterapija je završena u maju 2022. godine, nakon čega je redovno kontrolisana. U septembru 2022.godine utrvđena joj je hidronefroza desno, a PNC  je ugrađen u decembru 2022. godine.  PET/CT pregledom urađenim na privatnoj klinici u Turskoj u februaru 2023. godine ustanovljena je progresija bolesti. Takođe, zbog prateće primarne bilijarne ciroze, dijagnostikovane u junu 2022. godine započeto je lečenje. Ponovna onkološka terapija u 3 kompletna ciklusa realizovana je u period od februara do maja 2023. godine koja je u više navrata odlagana zbog opšte slabosti. U julu 2023. hospitalizovana je radi ugradnje kolostome. Uključena joj je totalna intravenska ishrana zbog izraženog gubitka mišićne mase jer Aleksandrina trenutna težina iznosi samo 40 kilograma. Primala je transfuzije, lečena je odgovarajućom antibiotskom terapijom, a u nastavku lečenja planirana je primena imunološke terapije u tronedeljnim intervalima. S obzirom na to da primanje imunoterapija iziskuje visoke finansijske troškove, Aleksandra se ovim putem obraća svim humanim ljudima da joj pomognu svojim donacijama kako bi što pre nastavila sa lečenjem.

  Kako je navedeno na sajtu fondacije Budi human, sredstva su joj potrebna za nastavak lečenja imunoterapijama, lekove, specijalističke preglede, laboratorijske analize, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja

  Aleksandri je moguće pomoći i slanjem sms poruke 1541 na 3030, uplatom na dinarski račun: 160-6000001725526-70 i uplatom na devizni račun: 160-6000001726325-98

  Kulturno-umetničko društvo „Neolit” iz Starčeva sa svojim sugrađanima i sugrađankama organizovaće u petak, 18. avgusta, humanitarni bazar domaćih rukotvorina. Bazar će biti otvoren od 17 do 20 sati na platou ispred Doma kulture u Starčevu, a sav prikupljen novac će biti uplaćen za lečenje Starčevke Aleksandre Gogić. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.