Zainteresovanost za organsku proizvodnju u Srbiji iz godine u godinu sve je veća, a stručnjaci smatraju da ova grana u Srbiji ima i te kako dobru perspektivu, jer su, kako ističu – potrebe za izvozom tolike da kad bismo celu Srbiju „pokrili“ organskom hranom, verovatno bismo sve izvezli.
U Evropu najviše izvozimo voće – sveže jabuke i smrznute maline i kupine, a veoma su tražene i soja, žitarice, povrće, lekovito bilje… U Udruženju Serbia Organica kažu da je zainteresovanost za ovu proizvodnju poslednjih godina mnogo veća, što potvrđuje i podatak da su u protekloj godini više nego duplo povećane zasađene površine.
Takođe, više je i onih koji se upuštaju u ovaj biznis.
Generalni sekretar Udruženja, Ivana Simić, rekla je Tanjugu da, prema poslednjim podacima, prošle godine je u Srbiji bilo ukupno 2.000 poljoprivrednika koji se bave organskom proizvodnjom.
Opširnije na sledećem linku.
Zainteresovanost za organsku proizvodnju u Srbiji iz godine u godinu sve je veća, a stručnjaci smatraju da ova grana u Srbiji ima i te kako dobru perspektivu, jer su, kako ističu – potrebe za izvozom tolike da kad bismo celu Srbiju „pokrili“ organskom hranom, verovatno bismo sve izvezli.