• U vazduhu Pančeva visoke koncentracije polena vrbe

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Zavod za javno zdravlje Pančevo saopštio je da se naredne nedelje očekuje porast koncentracije polena javora, graba, bukve, oraha, platana i hrasta u vazduhu.

  Monitoring ZZJZ Pančevo pokazao je da su u 15. kalendarskoj nedelji u vazduhu grada Pančeva bili zastupljeni poleni javora, breze, graba, čempresa, jasena, oraha, četinara, platana, trave, topole, hrasta, vrbe, bresta i koprive.

  Zavod navodi i su detektovane visoke koncentracije polena vrbe sa maksimalnom izmerenom dnevnom koncentracijom od 380 polenovih zrna/m3 vazduhа, 16. aprila. 

   

  Zavod za javno zdravlje Pančevo saopštio je da se naredne nedelje očekuje porast koncentracije polena javora, graba, bukve, oraha, platana i hrasta u vazduhu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.