• Umetničko-teorijska radionica za strip autorke i autore na temu reprezentacije rodnih uloga u savremenom autorskom stripu

  Centar za ženske studije u Beogradu i Agencija KomunikArt pozivaju zainteresovane strip autorke i autore iz Srbije da se prijave za učešće u dvodnevnoj umetničko-teorijskoj radionici na temu reprezentacije rodnih uloga u savremenom autorskom stripu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Umetničko-teorijska radionica za strip autorke i autore na temu reprezentacije rodnih uloga u savremenom autorskom stripu

  Radionica će se održati 8. i 9. juna u Pančevu i osmišljena je sa ciljem da se podstakne razmena znanja iz oblasti rodnih prava između organizacija civilnog društva i domaćih strip autorki/a, preispita reprezentaciju rodnih uloga u domaćim i stranim stripovima koji su dostupni na srpskom tržištu, i ponudi sistematizovana i primenljiva znanja iz feminističke teorije. Autorke/i će imati priliku da novostečena znanja primene u svom umetničkom radu i  umreže se radi dalje saradnje.

  Predavačice u okviru radionice biće: Jelena Višnjić (BeFem), Nađa Bobičić (Pobunjene čitateljke/MiniBookvica), Irena Jovanović (Pobunjene čitateljke/MiniBookvica) i strip autorke Jana Adamović, Dragana Radanović i Danica Jevđović (udruženje Stripo-tetke).

  Radionica je deo projekta Fem.Com(ics): Reprezentacija rodnih uloga u savremenom autorskom stripu u Srbiji, koji realizuju Centar za ženske studije u Beogradu, Agencija KominikArt i organizacije MiniBookvica i Stripo-tetke. Projekat je podržan od strane Vlade Švajcarske u okviru programa “Kultura za demokratiju”, koji sporovodi Hartefakt fond.

  Cilj projekta Fem.Com(ics): Reprezentacija rodnih uloga u savremenom autorskom stripu u Srbiji je da se pitanje rodne i ostalih neravnopravnosti sagleda kroz položaj žena i ženskog stvaralaštva unutar domaće strip scene, kao i reprezentaciju rodnih uloga u savremenom stripu u Srbiji. Planirane aktivnosti, koje pored umetničko-teorijske radionice uključuju istraživanje koje će se baviti rodnom reprezentacijom u stripu u Srbiji, pružiće korisnicama/ima projekta, ali i pripadnicama/cima šire umetničke i kulturne zajednice, priliku da prošire polje umetničkog, kulturnog i društveno-političkog delovanja, što će doprineti razvoju i diverzitetu domaće kulturne scene. 

  Prijavu uz kratku biografiju poslati na mejl [email protected] najkasnije do 26. maja. Organizatori obezbeđuju smeštaj, troškove prevoza i ishrane učesnica/ka radionice.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo