• Upravo počeo prijemni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Polaganje završnog ispita za učenike koji su završili osmi razred osnovne škole u Srbiji počelo je danas testovima iz srpskog ili maternjeg jezika. Testovi se polažu od 9 do 11 časova.

  Budući srednjoškolci testove iz matematike polažu u četvrtak u istom terminu, a u petak kombinovani test iz biologije, geogrаfije, fizike i hemije.

  Prijemni ispit đaci polažu u matičnim osnovnim školama, gde će 19. juna na oglasnim tablama biti objavljeni preliminarni rezultati.

  Posle prijema žalbi, 24. juna se očekuje objavljivanje konačnih rezultata, a 25. i 26. juna predviđeno je popunjavanje liste želja za upis u srednje škole.

  Konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće objavljen 4. jula, a upis đaka predviđen je 5. i 6. jula.

  Redosled kandidata biće utvrđen na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda, koji donosi najviše 70 bodova. Na tri testa đaci ukupno mogu osvojiti najviše 30 poena.

  Polaganje završnog ispita za učenike koji su završili osmi razred osnovne škole u Srbiji počelo je danas testovima iz srpskog ili maternjeg jezika. Testovi se polažu od 9 do 11 časova.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Koja mesta su bezbedna za kupanje i rekreaciju

  Na osnovu Ugovora o vršenju usluge ispitivanja kvaliteta površinskih voda Tamiš, Dunav, Ponjavica, kupalište u Ivanovu, jezero u Kačarevu: zaključenog između Gradske uprave grada Pančeva i […]