• Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića
  Foto: Z. Č

  U zajedničkom nastupu učestvovala su udruženja: Udruženje žena “Novoseljanke“ iz Banatskog Novog sela i Udruženje žena „Dolovke“ sa kolačima i pecivima i promovišući svoju manifestaciju „Štrudlijadu“, kao i zanatska radnja „Jovovača“ iz Kačareva sa nagrađivanim voćnim rakijama. Na   zajedničkom štandu je nastupilo poljoprivredno gazdinstvo Subin iz Dolova sa paletom više vrsta kozjih sireva, proizvođač prirodnih začina iz Kovačice DOO „Vegavita“, destilerija “Arsenijević porodica” iz Banatskog Karlovca koja proizvodi sve vrste voćnih rakija i likera, kao i proizvođač prirodne kozmetike „ESTERA“ iz Pančeva. Proizvodnju meda predstavio je Dušan Đurica, iz Kovačice a uvek zapažen nastup kompanije „My Spoon“iz Banatskog Karlovca koja proizvodi jestive kašikice za kafu, čaj , med sa nekoliko ukusa Zapažen nastup je bio nastup gazdinstva Dejana Đukića pod nazivom „Lalino zlato“ iz Crepaje , sa proizvodima od bundeve posebnih vrsta brašna. Po prvi put je nastupio proizvođač sokova od jabuke i višnje iz Kovina „Samo voće“ Kovin ; proizvodnja sokova od voća . Na ovogodišnjem sajmu učešće je uzelo Udruženje proizvođača lekovitog bilja Bavanište.

  Osvojene su i nagrade:

  Specijalno priznanje sajma je uručeno Poljoprivrednom gazdinstvu Dragane Subin iz Dolova za lepezu kozijih sireva
  Specijalno priznanje sajma je uručeno Poljoprivrednom gazdinstvu Dejana Đukića pod nazivom „Lalino zlato“ iz Crepaje , za kačamak od crvenog kukuruza
  Specijalno priznanje je uručeno Poljoprivrednom gazdinstvu Dušanu Đurici iz Kovačice za livadski med
  Specijalno priznanje sajma je uručeno Udruženju žena Novoseljanke/ Boboacele, Banatsko Novo selo, za domaći hleb sa komlovom
  Diploma sajma je uručena i PR„Samo voće“ Kovin, vlasnika Dorijana Mohora za sokove od jabuke i kruške
   Specijalno priznanje u robnoj grupi proizvoda organske proizvodnje dobila je kompanija „Ecoagri“ iz Bele Crkve, za asortiman različitih vrsta brašna koja nije nastupila na zajedničkom štandu, ali su sa iz južno Banatkog regiona- regiona.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo