• Uspesi pančevačke balerine na međunarodnim takmičenjima

  Četrnaestogodišnja Pančevka Mina Madžarević jedna je od najtalentovanijih učenica Baletske škole „Dimitrije Parlić“. Osvajala je nagrade na republičkim takmičenjima, a sada već ima zapažene rezultate i na međunarodnim.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uspesi pančevačke balerine na međunarodnim takmičenjima
  Foto: 013info

  Mlada Pančevka Mina Madžarević počela je da se bavi baletom od četvrte godine i sada je učenica prve godine srednje baletske škole, iako je u redovnom školovanju osmi razred. Zajedno sa drugaricama vežba šest puta nedeljno, ulažući mnogo volje i truda, zbog čega joj ponekad nedostaje slobodnog vremena, ali kaže da joj to ne smeta. Balet je njena ljubav i njen izbor.

  „Upisala me je mama, pošto je moja drugarica igrala balet. Meni se svideo i jako sam volela da ga gledam“, kaže Mina Madžarević, učenica klasičnog baleta. Dodaje: „Generalno, jako volim taj trenutak kada izađem na scenu i kada mogu da prenesem svoju energiju publici“.

  Trud se isplatio i od prošle godine je počela da ređa velike uspehe:prvo mesto na Republičkom takmičenju, diploma za najtalentovanijeg takmičara „Centra za igru“, treće mesto na međunarodnom takmičenju u Beču. Izdvojio se i nastup na prestižnom njujorškom nadmetanju mladih talenata, gde je sedmočlani žiri hvalio njen potencijal.

  Svetlana Bučevac, profesor klasičnog baleta ističe: „Mina je dete koje ima baletski potencijal, u smislu fizičkih predispozicija, u smislu njene motivisanosti za rad, kao i upornosti. Veoma je uporna da do tančina uradi neki korak. Naravno, pred njom je još puno rada, što u školi, što na master klasovima.“

  „Pošto na takmičenjima mogu da se dobijaju razne školarine, to bi mi puno značilo da vidim što više kako drugi rade. Dalje bih volela da idem u neko pozorište, ako ne u Srbiji, onda negde u inostranstvu“, zaključuje Mina Madžarević.

  Mina nastavlja dalje, a već u junu je čeka međunarodno takmičenje „Dina Nikolić“ u Pančevu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo