• Vode Vojvodine: U toku slanje rešenja za naknadu za odvodnjavanje posredstvom e-Uprave

  JVP ,,Vode Vojvodine” počelo je sa slanjem rešenja za naknadu za odvodnjavanje za 2023. i 2024. godinu, za fizička lica. Rešenja se prvo dostavljaju obveznicima koji imaju registrovan nalog na portalu eUprave, što podrazumeva 98.844 obveznika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vode Vojvodine: U toku slanje rešenja za naknadu za odvodnjavanje posredstvom e-Uprave
  Foto: Pixabay

  Dostava štampanih rešenja putem JP „Pošta Srbije“ biće realizovana u narednom periodu.

  Sva rešenja su kreirana na osnovu dostavljenih podataka od RGZ-a, Ministarstva poljoprivrede, to jest, Uprave za agrarna plaćanja, kao i od Sektora poljoprivredne inspekcije i Uprave za veterinu.

  Rešenja su izdata u skladu sa izmenama Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara na sednici Narodne skupštine Republike Srbije.

   – Izmenama Zakona predviđeno je da od 1. januara 2024. godine naknadu za odvodnjavanje neće plaćati fizičko lice i preduzetnik – vlasnik, odnosno korisnik zemljišta upisanog u registar poljoprivrednih gazdinstava. Za ovu kategoriju obveznika naknada za 2023. godinu umanjuje se za 50 procenata, navodi se u saopštenju.

  Svim obveznicima naknade koji su platili više nego što su obavezni, a ukoliko nemaju dospelih dugovanja iz prethodnog perioda, na njihov pisani zahtev biće izdata potvrda o više uplaćenih sredstava. Sa tom potvrdom obveznik se obraća Poreskoj upravi prema sedištu/prebivalištu uplatioca koja isplaćuje višak uplaćenog novca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo