• Vranje najbolje u pripremi makedonskih specijaliteta

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Na osmom Festivalu ‘’Gravče na tavče’’ koje se tradicionalno održava povodom nacionalnog praznika makedonskog naroda i Svetog Ilije seoske slave MZ Jabuka, pobedu je odnela ekipa ZGMNZ ‘’Goce Delčev’’ iz Vranja.

  Dugo mesto zauzelo je Udruženje Vardar iz Kačareva, a treće Udruženje žena ‘’Glogonjke’’. Na festivalu je učestvovalo 18 udruženja i to iz: Jabuke, Gudurice, Vranja, Leskovca, Niša, Pirota, Kačareva, Bora, Glogonja, Ivanova, Dolova I Vojlovice.

  Organizator je i ove godine makedonsko udruženje “Ilinden-Jabuka“, a ideja samog festivala je takmičenje u pripremi pasulja na tradicionalan makedonski način.

  Za večeras, organizatori su pripremili bogat kulturno-umetnički program, pa će od 20 časova na letnjoj sceni svi posetioci imati prilike da uživaju u spletovima igara UD “Iljo Anteski Smok“ iz Tetova, KUD “Vasil Hadžimanov“ iz Jabuke i KUD  “Milisav Petrovič“ iz Parmenca.

  M.M.Veličković

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Finale takmičenja „Zdrava škola“ u utorak

  Finale takmičenja „Zdrava škola”, u kojem će učestvovati učenici četvrtog razreda iz tri osnovne škole sa teritorije grada Pančeva, biće održano u utorak, 21. maja, u 12 sati u OŠ […]