• Wine Weekend u Pančevu – predstaviće se 28 vinarija iz Srbije

  Ljubitelji dobrog vina imaće priliku da uživaju u vinskom iskustvu tokom festivala „Wine Weekend“ u Narodnoj bašti od petka, 24. maja do nedelje, 26. maja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Wine Weekend u Pančevu – predstaviće se 28 vinarija iz Srbije

  Festival će se po prvi put održati u Pančevu, a posetiocima će ponuditi vina, hranu i muziku.

  U naredna tri dana vinokusci će imati priliku se upoznaju sa 28 vinarija iz cele Srbije, da degustiraju vina i osete razlike u teroarima i načinu proizvodnje.

  Svoje umeće i zanimljive priče o načinu pripreme i tajnim sastojcima vrhunskih vina prikazaće vinarije „Selecta“, „Sokolov zamak“, „Jelisaveta“, „Tri tačke“, „Lalić“, „Zvonko Bogdan“, „Belo Brdo“, „Filipovski“, „Bahus“, „Nedin”, „Tri brata“, „Vinarium“, „Verus-Kiš“, „Duša“, „Pirg“, „Milica“, „Sočanski“, „Mitrović“, „Vino kalem“ Velika Drenova, „Vino Ilić“, porodična vinarija „Stanimirović“, „Radmilovac” – Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, vinoteka „Purcari“, vinske kuće „Sava Minić“ i „Rajić“, podrum „Radosavljević“, Mozaik „Milan“ i Udruženje vinara i vinogradara „Orfelin“.

  Vino, nikada ne ide samo, pa će posetici imati priliku da ukuse vina upotpune sa raznovrsnim sirevima i delikatesima. Proizvodi lokalnih proizvođača sira i suhomesnatih proizvoda, kao i neka internacionalna jela odlično idu uz piće bogova i ljubavi.

  Na „Wine Weekend“ festivalu biće i dućan sira „Ljiljane Janjić“, sirana „Jovanović“, „Sir Art“, „Kolarić MTN Tartufi“, „Domaće kiflice“, ketering „Harmonija“, suhomesnati proizvodi „Kosanović“ i Udruženje žena „Pančevke“.

  Hedonistički doživljaj u Narodnoj bašti upotpuniće bogat muzički program u okviru koga će nastupiti u petak, Pančevački kamerni orkestar „Panartist“, Tamburaški orkestar Pančeva pod upravom Mihajla Jovića i Dejan Petrović „Big Band“. U subotu će nastupati hor „Vokal kids”, Festivalski orkestar i hor „Virtuozi“ pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, kao i Alex B. i „The Fergusons“, a nedelja je rezervisana za Vinski matine.

  Svi muzički programi su besplatni, a za degustaciju vina biće obezbeđene čaše koje se mogu iznajmiti uz depozit od 500 dinara i koji će biti vraćenukoliko se čaša vrati.

  Projekat sprovodi Turistička organizacija Pančeva uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a pokrovitelj fetivala je Grad Pančevo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo